28 / 04 / 2024

İzmir Basmane tarihi konutları

İzmir Basmane tarihi konutları

Araştırmacı yazar Orhan Beşikçi İzmir Basmane’de bir tarihin yattığını ama bu tarihe sahip çıkılamadığının belirtti. Beşikçi, İzmir’de bir kültür envanterinin gerekli olduğunun altını çizdi.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

Konak'taki tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi yağmalandı!

İzmir'in Basmane ilçesinde bulunan tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi'nin binası hurdacılar tarafından talan edildi.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

İzmir Birgi mimari dokusunu 700 yıldır koruyor!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi, halen Aydınoğulları dönemindeki mimari dokusunu koruyor. Birgi yaklaşık 3 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor.

Aziz Kocaoğlu: İzmir'e 30-35 bin kişilik stat lazım!

"İzmir Spor Tarihi Sempozyumu"nda açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'in uluslararası müsabakalar için en az 30-35 bin kişilik bir stada acil olarak ihtiyacı var" dedi.

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

Dap İzmir Evleri teslim tarihi!

Dap Yapı İzmir projesinde yüzde 5 peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Dap İzmir Evleri teslim tarihi ne zaman?

Bivalvia Residence teslim tarihi!

Bivalvia Residence projesi Biva Mimarlık tarafından İzmir Karşıyaka Bostanlı bölgesinde hayata geçirildi. Bivalvia Residence teslim tarihi ne zaman?

İzmir İdeal Ofis teslim tarihi!

İzmir İdeal Ofis teslim tarihi Aralık 2018 yılı olarak belirtiliyor. İdeal Ofis İzmir projesinde fiyatlar 399 bin TL'den başlıyor...

Marinera Çeşme Nuhoğlu teslim tarihi!

İzmir Çeşme'de konumlandırılan Marinera Çeşme projesinde kişiye özel ödeme planı sunuluyor. İşte Marinera Çeşme Nuhoğlu teslim tarihi...

Folkart Hills Çeşme teslim tarihi!

İzmir Çeşme'de hayata geçirilen Folkart Hills projesi 70 suit daireden meydana geliyor. Projede euro kuru 3.30 TL'ye sabitlendi. İşte Folkart Hills Çeşme teslim tarihi...

Folkart İncity İzmir teslim tarihi!

Folkart İncity İzmir teslim tarihi 30 Eylül 2019 yılı olarak belirtiliyor. Folkart İncity projesinde fiyatlar 239 bin TL'den başlıyor...

Folkart İncity Evleri teslim tarihi!

Folkart İncity Evleri teslim tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirtiliyor. İzmir Folkart İncity fiyatları 239 bin TL'den başlıyor...

İzmir Basmane tarihi konutları Haberi

İzmir Basmane tarihi konutları

İzmir Basmane tarihi üzerine yaptıkları araştırmalarla tanınan araştırmacı yazar Orhan Beşikçi ile Basmane ve çevresinin tarihi üzerine konuşuldu.


Basmane tarihi konusunda İzmir’de en yetkin kişilerden biri olan Beşikçi, bölge hakkında, “Basmane Kültürü”, Basmane/İzmirim” kitaplarıyla adından sıkça bahsettirdi. Basmane’nin tarihini ve sorunlarını masaya yatırdığımız sohbetimizde Beşikçi, tarihi bu kadar eskilere dayanan bir semtin her geçen gün yok oluşuna sitem etti. Tarihi eserlerin değerinin anlaşılamadığını ve İzmir için çok önemli olan tarihi bir semtin turistlik bir alan olarak kullanılamamasının İzmir’in bir kaybı olduğunu söyledi.


Eski İzmir mimarisinin en güzel örneklerinin olduğu Basmane semtinde bulunan konutların atölye olarak kullanıldığını belirterek bu mimari eserlerin yok olmaya doğru gittiğinin altını çizdi. İzmir’in kültür envanterinin bulunmadığını bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, sadece kültür envanterinin...