27 / 04 / 2024

izmir belediyesi Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü

izmir belediyesi Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü

İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu bilişim altyapısını kentteki 30 ilçe belediyesinin de kullanıma açıyor. Bu amaçla hazırlanan ve kentteki tüm ilçe belediyelerinin katıldığı “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı.

Tekirdağ'daki kentsel gelişim çalışmaları masaya yatırıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Akıllı Şehirler ile ilgili bir sunum yaptı.

İzmir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesi'nde kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 332 milyon 729 bin 856 TL olarak belirlendi.

Bilecik Belediyesi Bilgi Evi'nin protokolü imzalandı!

Projesini Bilecik Belediyesince hazırladığı ve Bien Seramik tarafından hayata geçirilecek olan Bilecik Belediyesi Bilgi Evi için imzalar atıldı.

Van'da 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi devreye girdi!

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının uzun zaman önce hizmete alınan ve bir türlü vatandaşın kullanımına sunulamayan ‘3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi’ni devreye soktu.

İzmir Belediyesi Balçova'da 31.3 milyon TL'ye otopark yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, intifa hakkı tesis edilmesi karşılığında ototerminal ve otopark binası yapılması işini ihale edecek. 10 yıl süreyle işletilecek işin bedeli 31 milyon 334 bin TL olarak belirlendi.

Fatih Belediyesi'ne Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri ödülü!

Fatih Belediyesi, bilgi sistemlerine üzerine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ‘Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri’ alanında ödüle layık görüldü.

Manisa'da imar bilgileri artık internetten öğrenilecek!

Mania Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 'İmar Bilgi Sistemi' ile vatandaşların arsalarının imar durumunu internet ortamından öğrenmesini sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi.

Manisa'da imar bilgileri artık internetten öğrenilecek!

Mania Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 'İmar Bilgi Sistemi' ile vatandaşların arsalarının imar durumunu internet ortamından öğrenmesini sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi.

Muş Belediyesi, Bilgi Evi projesi için yıkımlara başladı!

Muratpaşa Mahallesi Eski Cezaevi Caddesi üzerinde bulunan yaş sebze ve meyve hali yıkıldı. Muş Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilen yere 'Bilgi Evi' projesi uygulanacak.

İzmir Belediyesi'nin Kültürparkı projesi açıklandı!

Büyükşehir Belediyesi, yeni Kültürpark projesini açıkladı. Projede yeşil alanın arttığını ancak kültürün azaldığını söyleyen Ekrem Demirtaş, “Bu park kültüre ne kadar hizmet veriyor?” diye konuştu.

İzmir Belediyesi spor alanlarını yeniliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin spor motivasyonunu artırmak için spor alanlarını renklendiriyor. Büyükşehir Belediyesi, kentin spor sahalarında iyileştirme çalışmaları yapıyor. Yetkililer, vatandaşların motivasyonlarının arttığını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde İmar Bilgi Sistemi!

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında İmar Bilgi Sistemi’ni geliştiren Büyükşehir Belediyesi, imara ilişkin sorgulamaları arşiv araştırması gerekmeksizin yapabilecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar Bilgi Sistemi'ne geçiyor!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, yaptığı teknolojik yatırımlarla hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor. İmar Bilgi Sistemi'ni geliştiren Büyükşehir Belediyesi, imara ilişkin sorgulamaları arşiv araştırması gerekmeksizin yapabilecek.

izmir belediyesi Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü Haberi

izmir belediyesi Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü


İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu bilişim altyapısını kentteki 30 ilçe belediyesinin de kullanıma açıyor. Bu amaçla hazırlanan ve kentteki tüm ilçe belediyelerinin katıldığı “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı. İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2002 yılında sadece Konak Belediyesi ile başlayan projenin bugün 30 ilçeyi kapsayacak büyüklüğe ulaştığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan bilişim altyapısının ilçe belediyeleri tarafından da kullanılmasını sağlayacak “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı.

İlki 2004 yılında imzalanan bu kez yeni bağlanan ilçeleri de içine alacak şekilde yenilenen protokol sayesinde, kentteki tüm belediyeler bilgi sistemleri verilerinden karşılıklı yararlanacak. Böylelikle kaynak ve zaman israfının önüne geçilecek. Yeni protokolle ilçe belediyelerinin bilişim teknolojileri yatırımlarının düşürülmesi sağlanacak. Aynı zamanda bilgiler “ortak havuzda” toplanarak veri tekrarı önlenecek.

Törende konuşan...