02 / 05 / 2024

izmir bergamaya yeni çimento fabrikası

izmir bergamaya yeni çimento fabrikası

İzmir Bergama'da bir çimento fabrikasıyla 11 ayrı taş ocağı kurmak isteyen Karbeyaz Çimento'nun ÇED başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığından geri döndü. Proje alanının Uluslararası sözleşmeler açısından da değerlendirilmesi istendi.

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Lemariz İzmir geliyor! Yeni proje!

Dumlular İnşaat ve MCZ İnşaat ortaklığında inşa edilen Lemariz İzmir projesinde 90 konut ve 10 villa yer alıyor. Projenin teslimleri 24 ay sonra yapılcak.

İzmir'e yeni millet bahçesi müjdesi!

Türkiye genelinde millet bahçesi yatırımlarını hızlandıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Bergama Millet Bahçesi'nin ihalesini 11 ağustos Çarşamba günü gerçekleştirecek.

Uğur Okulları'ndan İzmir’e yeni kampüs!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Uğur Okulları, Güzelbahçe Kampüsü ile nitelikli eğitim veren okullarına bir yenisini daha ekliyor.

İzmir'de yeni açılacak model fabrika meclis gündeminde!

İzmir'de açılacağı duyurulan model fabrika meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de yeni bir felakete yol açabilir!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depreminin ardından Bayraklı ilçesinde bazı orman alanlarının evlerini kaybedenler için kalıcı konut yapılmak üzere 'orman' dışına çıkarılmasının yeni bir felakete sebep olabileceği belirtildi.

İşte İzmir'deki yeni konutların detayları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da yıkılan bölgelerde yapılacak yeni binalara ilişkin bilgi verdi. Kurum, "Bunu da ilk kez paylaşıyorum. Ne yapıyoruz zemin artı beş. Hak sahiplerinin hepsine 2+1 daire veriyoruz" dedi.

İzmir halkı yeni ev arayışında!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depreminde çok sayıda bina yıkıldı, birçok bina da kullanılmaz hale geldi. Bu yapılarda yaşayan vatandaşlar ise evlerini tahliye ederek yeni ev arayışına girdi. 

İzmir'de yeni binalarda da hasar oluştu! İç malzemede ucuza kaçılmış!

İzmir'de yaşanan felaketten sonra sosyal medyada dolaşan yeni bina görüntüleri şaşkınlık yarattı. İnşaat mühendisleri binalarda kolonların sağlam olduğunu belirtse de yeni binalarda iç malzemede ucuza kaçıldığını söylüyorlar. 

Folkart'tan İzmir'e yeni proje!

Folkart, bugüne kadar yüzde 85’i satılan kendisine ait VEGA projesinin yanındaki araziyi de satın aldı, 400 milyon TL'lik yatırım ile yeni projesi için harekete geçti.

TOKİ'den İzmir' 679 yeni konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Kemalpaşa projesi için düğmeye bastı.

Under Armour İzmir'de yeni mağazasını açtı!

Global performans spor giyim ve aksesuar markası olan Under Armour, 24 Ekim’de Hilltown İzmir’de açılan yeni mağazasıyla spor tutkunları ile bir araya geliyor…

Boyner'den İzmir’e yeni mağaza!

Büyüme hedefini istikrarla sürdüren Boyner, 113’üncü mağazasını Hilltown Karşıyaka AVM’de açtı...

izmir bergamaya yeni çimento fabrikası Haberi

izmir bergamaya yeni çimento fabrikası

Bir çimento fabrikası ile 11 ayrı taş ocağı kurmak isteyen Karbeyaz Çimento Madenciliğin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirilmesi) başvurusu, Bergama Belediyesi’nin itirazı sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından geri döndü.


HALK İSYAN ETMİŞTİ


İzmir Bergama’nın zeytin cenneti Zeytindağ Mahallesi’ne 1 çimento fabrikası ile 11 ayrı taş ocağı kurmak isteyenler Çevre Bakanlığı’nın kapısını çalmış, yöre halkı ayağa kalkmıştı. Geçimini ağırlıklı olarak tarımdan, özellikle de zeytin üreticiliğinden sağlayan yöre halkı kaygılarını ve tepkilerini SÖZCÜ’ye anlatmıştı. Yapılmak istenen fabrika ve taş ocaklarının 5 bin nüfuslu Zeytindağ ile köylerdeki yerleşim birimlerine çok yakın bir noktada olduğunu belirten vatandaşlar, “Burası, zeytin ağaçları ile dolu önemli bir tarım bölgesi. Zeytindağ’ın zeytinyağları uluslararası ödüllere ve üne de sahip. Çimento fabrikasının bacasından çıkacak duman ve taş ocaklarının tozları tarımsal üretimi olumsuz etkileyecek....