02 / 05 / 2024

İzmir bisiklet ylları

İzmir bisiklet ylları

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yollarının bakımsız hali, kazalara davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar bisiklet yollarının kış gelmeden yeniden gözden geçirilmesini istedi.

İzmir Gaziemir'e yeni bisiklet yolu müjdesi!

İzmir'de Gaziemir’e kazandırılan BİSİM istasyonlarının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Arda, istasyonların sayısının 4’e çıkarılacağının ve yeni bisiklet yolları yapılacağını açıkladı.

Ankara Bisiklet Yolu Projesi'ne 3 ay içerisinde başlıyor!

Ankara Bisiklet Yolu Projesi tanıtıldı. 53,7 kilometrelik Bisiklet Yolu Projesi'ne 3 ay içerisinde başlanacak...

Ankara'da 56 kilometrelik bir bisiklet yolu inşaatına başlandı!

Ankara Ulaşım Çalıştayı'nın açılışında konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "56 kilometrelik bir bisiklet yolu inşaatına başladık" dedi...

2023'te bisiklet yolları 4 bin kilometreye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, 2023'te bisiklet yollarının 1.000 kilometreden 4 bin kilometreye çıkacağını söyledi.

Ankara'ya 56 kilometrelik bisiklet yolu geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 56 kilometrelik "Bisiklet Yolu Projesi" kapsamında, 5 üniversite ile iş birliği protokolü imzalandı...

Türkiye'de bisiklet yolu yapılması planlanan iller mecliste!

4 Mart 2019 tarihi itibarıyla Türkiye'de kaç kilometrelik bisiklet yolu bulunduğu ve bisiklet yolu yapılması planlanan iller TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Isparta'ya yeni bisiklet yolları geliyor!

Isparta Belediyesi tarafından geçen yıllarda başlatılan bisiklet yolları projesi Çünür Yenişehir ile sürüyor. 

Pendik Bisiklet Yolları Projesi’ne Bakanlık’tan dev hibe!

Pendik Belediyesinin bisikletli ulaşımı teşvik etmek için başlattığı “Bisiklet Yolları Projesi”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 5,6 Milyon Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.

Okay Memiş: Palandöken'e bisiklet parkuru yapmayı hedefliyoruz!

Erzurum Valisi Memiş, "Hedefimiz Palandöken'i biraz daha dizayn edip orada bütün vatandaşlarımıza açık bir bisiklet parkuru yapmak." ifadelerini kullandı...

Batman'a 6 kilometrelik bisiklet yolu!

İçişleri Bakanlığı tarafından kanun hükmünde kararnameyle görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, kent sakinlerinin spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek için 6 kilometrelik bisiklet yolu hizmete girdi.

Antalya Bisiklet Yolu projesi için çalışmalar başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Lara-Konyaaltı arasında kesintisiz bisikletli ulaşımı sağlayacak olan Bisiklet Yolu Projesi için çalışmalar başladı.

Fatsa Bisiklet Yolu projesinin yüzde 60'ı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Bisiklet Yolu projesinin yüzde 60'ını tamamladı.

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

İzmir bisiklet ylları Haberi

İzmir bisiklet ylları


Karşıyaka sahilinden Altınyol'a uzanan bisiklet güzergahındaki çürümüş metal zemin, çöken yollar ve gereksiz kıvrımların özellikle yağmurlu havalarda büyük tehlike yaratabileceğini belirten vatandaşlar, bisiklet yolunun kış gelmeden yeniden gözden geçirilmesini istedi. Karşıyaka'dan Altınyol'a çıkışta metal zeminin ardından yaya kaldırımından devam eden bisiklet yolundaki zeminin bozuk olduğu ve bazı bölümlerde ise çökmeler olduğu gözleniyor. Bayraklı Turan'dan, Turgut Özal Rekreasyon Alanı'nda sahile dönen bisiklet yolunda ise gereksiz kıvrımlar dikkat çekiyor. Derelerin üzerinden karşıya geçiş için yapılan köprülerin metal zeminlerinin ise çürüyecek kadar eskimesi, bisiklet sürücüleri için ayrıca tehlike oluşturuyor.


"Yenileme çalışması yapılsın"


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet yollarındaki tehlikeli noktaları yeniden gözden geçirerek yenilemesini isteyen vatandaşlar, "Bisiklet yolu diye gösterilen güzergahta birçok tehlike var. Her gün kullandığımız bisiklet yollarındaki bu sorunların bir an önce giderilmesini...