30 / 04 / 2024

izmir bornova kentsel dönüşüm

izmir bornova kentsel dönüşüm

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

İlhan Kaya: Rızanız yoksa, tuğla bile sökmeyiz!

AK Parti Bornova Belediye Başkan adayı İlhan Kaya, Doğanlar'da başkan gibi karşılandı. Mahalle sakinlerinin gece geç saat olmasına rağmen sokağa taştığı ziyarette Kaya, vatandaşlara güvence verdi...

İzmir Bornova'daki kentsel dönüşüm planları yargıdan döndü!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ‘Yargıya taşıyanlar kaçak yapı yapanların bir kısmı’ ifadelerini kullandığı Kızılay Mahallesi’nin dönüşüm planları ile ilgili mahkemeden belediye aleyhine kararlar geldi.

İzmir Bornova'da kentsel dönüşüm için kritik viraj!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İzmir Bornova Belediyesi Bornova alanını kapsayan bazı bölgelerde kentsel dönüşüm için harekete geçti.

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!

İzmir’de yenilenme adımları umut vermeye başladı. Gültepe’nin yeni imar planları onaylanırken, geçen hafta Bornova Belediyesi kentsel yenileme planını açıkladı.

İzmir'de kentsel dönüşüm 60 yılın en önemli konusu!

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, Bornova'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Karlıdağ, '' Kentsel dönüşüm önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olacaktır'' diye konuştu.

İzmir'de kentsel dönüşüm süreci nasıl işliyor?

Gözlem Gazetesi'nin yazarlarından A. Muzaffer Tunçağ bugünkü yazısında İzmir'de kentsel dönüşüm sürecinin nasıl işlediğinden bahsetti. İşte Muzaffer Tunçağ'ın o yazısı...

İzmir Uzundere kentsel dönüşümde kuralar çekildi!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hak sahipleriyle uzlaşma sağlanan ilk etabında 280 konut ve 33 işyeri için kura çekimi yapıldı.

Münir Tanyer: İzmir'de kentsel dönüşüm sürecek!

Orta ölçekli konutta uzmanlaştıklarını dile getiren Münir Tanyer, kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere uygun arsa buldukları takdirde İzmir'in her yerinde çalışabileceklerini söylüyor.

İzmir Bornova'da imar affı mı çıktı?

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

İzmir Uzundere kentsel dönüşümde yüzde yüz uzlaşma sağlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıldır sabırla çalıştığı Uzundere kentsel dönüşüm bölgesindeki ilk 313 konut ve işyeri için “yüzde 100 uzlaşma” sağlayarak yapım ihalesi aşamasına geldi.

Hüseyin Aslan: İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce başlatılmalı!

EGE Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve Danışma Kurulu, kentsel dönüşümün bir an önce başlatılması konusunda uyarıda bulundu. Aslan dönüşüm başlatılmadıkça büyük deprem facialarının bilançosundan siyasi iktidarın sorumlu olacağını söyledi.

İzmir Bornova'da 3.7 milyon TL'ye satılık bina!

İzmir 17. İcra Dairesi, İzmir İli Bornova İlçesi'nde yer alan binayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 3 milyon 740 bin TL olarak belirlendi.

Bilal Doğan İzmir'deki kentsel dönüşüm sürecini eleştirdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm konusunda sert eleştirilerde bulundu. Doğan, "Yasanın kendisine verdiği görevi bile yerine getirmekten aciz olduğunu gördük" dedi.

İzmir Bornova'daki inşaat projesinin ruhsat sorunu mecliste tartışıldı!

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in daha önce ruhsat alamadığı konut projesine Olgun Atila döneminde ruhsat verildiğinin ortaya çıkması, Bornova Meclis üyeleri arasında tartışma yarattı

izmir bornova kentsel dönüşüm Haberi

izmir bornova kentsel dönüşüm

Bornova'nın kentsel dönüşüme girmesi için harekete geçildi. EgedeSonsöz'de Oktay Güçtekin'in haberin göre; 2021 yılında Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ tarafından kentsel dönüşüm haberi verildikten sonra Kızılay Mahallesi'nde '30 hektar büyüklüğündeki Kızılay Mahallesi için hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu Önerisi' duyuruldu.

Yapılan güncelleme sonrası planlar 30 gün süreli askıya çıkarıldı. Bu süreçte yapılan itirazlar değerlendrilmeye alınacak.

8 BİN BAĞIMSIZ KONUT YAPILACAK

Belediye Başkanı İduğ bahsi geçen konuda bin 238 tane tek ve çift katlı riskli konut olduğuna dikkat çekerken “İlçenin en eski mahallelerinden olan Kızılay’da yaklaşık 8 bin bağımsız haneyi ilçemize kazandıracağız" diye kaydetmişti.

'REVİZYONDAKİ DETAYLARDA NELER VAR?'

" Kullanım kararlarına göre konut alanı (Meskun) 2 bin 709 metrekare, Gelişme Konut Alanı 74 bin 766 metrekare planlanırken, yeşil alanlar 73 bin...