14 / 05 / 2024

İzmir Bostanlı Deresi köprü

İzmir Bostanlı Deresi köprü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

Bostanlı'daki eğik binalar vatandaşları isyan ettirdi!

İzmir'in Karşıyaka'ya bağlı Bostanlı semtinde bulunan ve sakinleri daha önce tahliye edilen eğik binaların biri hariç yıkım işlemleri başlamadı. 

Karşıyaka Bostanlı'da yatık binalar yıkım için çözüm bekliyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı bölgesinde, 40 yılı aşkın zamandır yatık halde duran ve 3 ay önce tahliye tebligatı çıkarılan apartmanlarla ilgili belirsizlik devam ediyor.

Bostanlı 2. Etap kıyı düzenleme çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında Bostanlı 2. Etap Projesi’nin de yapım çalışmalarına başladı.

Afa Deluxe Bostanlı kimin?

İzmir Karşıyaka Bostanlı'da hayata geçirilen Afa Deluxe projesi 2018'in Eylül ayında teslim edilecek. Peki Afa Deluxe Bostanlı kimin?

Bostanlı Pier Karşıyaka satılık daire!

Bostanlı Pier Karşıyaka İzmir Karşıyaka'da Afa İnşaat tarafından inşa ediliyor. Bostanlı Pier Karşıyaka satılık daireler 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon şeklinde dizayn ediliyor.

İzmir Bostanlı Pier satılık!

Bostanlı Pier projesi 21 adet daireden meydana geliyor. İzmir Bostanlı Pier 2 blok şeklinde yükseliyor.

İzmirdeniz Bostanlı 2. Etap Projesi'nin ihalesi 17 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği İzmirdeniz-Kıyı Tasarım Projesi"nde sıra Bostanlı'daki 2. Etap ihalesine geldi.

Bostanlı Köprüsü'nde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, özellikle tramvayın geçtiği Bostanlı kesiminde belediyenin plansız ve öngörüsüz çalışmalar yaptığını öne sürdü.

İzmir Bostanlı Deresi'ne çelik köprü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde hayata geçirdiği 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

İzmir Bostanlı'daki eğik binalar tehlike saçıyor!

Bostanlı’daki yatık binalarda yaşayan vatandaşlara Jeofizik Mühendisleri Odası’ndan önemli bir uyarı geldi. Odanın İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, “Bu binalar 6 büyüklüğünün üzerinde meydana gelebilecek bir depreme dayanamaz” dedi

Uşak Dokuzsele Deresi Taşkın Koruma inşaatında sona gelindi!

Devlet Su işleri 2. (İzmir) Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası, Uşak il merkezinde bulunan Dokuzsele deresi üzerinde inşa edilen "Uşak Merkez Dokuzsele Deresi Taşkın Koruma inşaatı" işinde sona yaklaşıldı.

Karşıyaka Bostanlı kıyıları yenilendi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bostanlı kıyılarında yapılan düzenleme, bölgeye yepyeni bir çehre kazandırdı.

İzmir Bostanlı'daki tramvay inşaatları bölgedeki dükkan ve ev kiralarını etkiledi!

İzmir trafiğini arapsaçına çeviren tramvay inşaatları en büyük darbeyi Bostanlı esnafına vurdu. Çalışmalar yüzünden müşterilerini kaybeden Cengiz Topel Caddesi esnafı kepenk kapatmaya başladı.

İzmir Bostanlı Deresi köprü Haberi

İzmir Bostanlı Deresi köprü


Ocak ayından itibaren Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerine başlanan Karşıyaka Tramvayı'nda önemli bir eşik daha geçildi. Tramvayın Bostanlı Deresi'ni aşarak oradan  Alaybey'e kadar ulaşmasını sağlayacak 37 metre uzunluğundaki çelik köprünün montajı tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, üretimi 15 gün süren 150 ton ağırlığındaki köprünün montajını ise sadece üç günde bitirdi. 9 metre genişliğindeki çelik köprü üzerine gidiş-dönüş olmak üzere 2 hat ve 1 adet makas monte edilecek. 


14 durak olarak planlanan 8.8 kilometrelik Karşıyaka tramvay hattı, Alaybey’den başlayıp gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek, Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar...