27 / 04 / 2024

İzmir Büyük Körfez Projesinde son durum

İzmir Büyük Körfez Projesinde son durum

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında konuştu. Kocaoğlu Büyük Körfez Projesi'ne ÇED olumlu raporunun geldiğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir'den kiralık süpermarket ve otopark!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki süpermarket ve otoparkı kiraya verecek. Teklifler, 7 Şubat 2019 tarihinde alınacak...

İzmir Büyükşehir'den Göztepe Spor Tesisleri'ne 7 milyonluk destek!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Göztepe Spor Kulübü tarafından Torbalı’nın Pancar Mahallesi’nde yapılacak spor akademisi ve tesislerine 7 milyon TL’lik maddi destek sağlayacak.

İzmir Büyükşehir'den 2018'de 2.5 milyar TL'lik yatırım!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018’de 2.5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 bütçesi 6 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 bütçesi 5 milyar 995 milyon Türk Lirası olarak kabul edildi.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci oldu. Zeybekci, AK Parti grubunda gelen tebrikleri kabul ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden satılık 60 daire!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabağlar Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 60 adet dairenin satış ihalesi 29 Kasım 2018 tarihinde saat 14:00'te yapılacak...

İzmir Büyükşehir Sign of the City'den iki ödülle döndü!

"Sürdürülebilir Ulaşım" ve "İzmir Tarih" projeleri ile Sign of the City yarışmasında iki ödüle birden sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda yarışmada en çok ödül alan yerel yönetim oldu.

İzmir Büyükşehir'den taşınmaz satışıyla ilgili iddialara yanıt!

14 yılda 2 milyar TL kamulaştırma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Çiğli, Karşıyaka ve Bornova ilçelerindeki 39 adet gayrimenkul ile ilgili açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir'den 5 yeni itfaiye binası!

Hizmet sınırları genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzak bölgelere daha hızlı ulaşabilmek amacıyla 5 ilçede itfaiye hizmet binası inşa ediyor. 

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Kocaoğlu, ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu.

İzmir Büyükşehir'den metro vagonları için yer altı otoparkı!

Genişleyen metro ağı için 95 yeni vagonu filosuna katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu vagonları Halkapınar’da inşaatına devam ettiği 2 katlı yer altı otoparkında konuşlandıracak.

İzmir Büyükşehir'e tahsis edilecek 60 arsa meclis gündeminde!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesine tahsisi için başvuru yapılan arsalar meclis gündemine taşındı..

İzmir Büyükşehir'den 800 kişilik yurt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınması için Bornova Evka 3'te 800 kişilik yurt inşa edecek.

İzmir Büyük Körfez Projesinde son durum Haberi

İzmir Büyük Körfez Projesinde son durum

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki turizm potansiyelinin tanıtılması için 12 Temmuz’dan itibaren yurt içine yönelik yeni bir kampanya atağına kalkacaklarını söyledi.


ÇED süreçleri olumlu


İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nde uzun süredir beklenen ÇED onayının gelmesini de değerlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Büyük Körfez Projesi'nde sona geldik. Kısa sürede çalışmalara başlayacağımıza inanıyorum. Henüz resmi yazı gelmedi ama şu anda siyasi irade Körfez ÇED'i konusunda kararını verdi. Gerisi ayrıntıya kalmış oldu" diye konuştu.


Yamanlar'da yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi konusunda yaşanan süreci de değerlendiren Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:


“Katı atık için de siyasi irade kararını verdi. Burada 2700-2800 kişinin yıllık kullanımını karşılayacak bir su kaynağı olduğu bir realite. Ama Türkiye'nin neresinde sondaj yaparsanız yapın, bu kadar...