16 / 05 / 2024

izmir cumbalı

izmir cumbalı

İzmir'de sahipleri tarafından kaderine terk edilen cumbalı eski İzmir evleri restorasyonla hayata dönmeyi beklerken otoparkçıların, esnafın reklam panosu haline geldi.

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Yenitepe İzmir daire fiyatları!

Yenitepe İzmir daire fiyatları 156 bin TL'den başlıyor. İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Yenitepe izmir projesi 20 bloktan oluşuyor...

Necip Nasır: Konutta en büyük talep İzmir'de olacak!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin izmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

İzmir Doğanlar Stadı Temmuz'da açılacak!

İzmir yıkılan Alsancak Stadı ile yaşlı ve sorunlu Atatürk Stadı'nın yerine izmir Büyiıkşehir ve Bornova belediyeleri, Doğanlar Stadı'nı bitirdi.

İzmir Karşıyaka'da icradan 7 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü, izmir İli Çiğli İlçesi'nde yer alan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi.

İzmir Körfez Geçişi ulaşımı rahatlatacak!

Mimar, Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü yazısında Balçova, Üçkuyular-Karşıyaka, Mavişehir arası 5 km lik Izmir ‘Oto-Ray Körfez Geçişi’ Projesi'ni anlattı. İşte o yazı..

TPI Türkiye'deki ikinci yatırımını İzmir'e yapıyor!

HUMMER adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da izmir'de yapacağını açıkladı. TPI Composite'in CEO'su Steve Lockard, uluslararası genişleme planını Türkiye'deki yeni yatırımla sürdüreceklerini söyledi.

Cumbalı 27 Turizm İnşaat Gıda Oto Alım Satım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cumbalı 27 Turizm İnşaat Gıda Oto Alım Satım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Firdes Çelik ve Sena Köşkeroğlu ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 9 Eylül'de Beşiktaş, Ortaköy, Mecidiye Mahallesi'nde kuruldu.

Mimar Sinan’ın eserine cumbalı mahfil eklediler!

Vakıflar Müdürlüğü tarafından restore edilen Mimar Sinan eseri Sinan Paşa Camii’ne, asıl projesinde olmayan cumbalı bir mahfil eklendi. Uzmanlar, 'Sinan yapısına hoyrat bir müdahaledir” diyor.

İzmir Cumbalı'daki eski evlere restorasyon yapılacak mı?

İzmir'de sahipleri tarafından kaderine terk edilen cumbalı eski İzmir evleri restorasyonla hayata dönmeyi beklerken otoparkçıların, esnafın reklam panosu haline geldi.

İzmir Hasköy'e Avrupa standartlarında arıtma tesisi!

İzmir -Küçük Menderes Havzası'nı kirlilikten kurtarmak için izmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. Tesiste yaklaşık 10 bin kişinin atık suyu arıtılacak. İşte projenin ayrıntıları...

22.Eres Konferansı'nda İzmir anlatıldı!

ERES 22. Uluslararası Konferansı'na IZKA İnşaat firması adına katılan Merve Kaya İzmir'le ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun konusunun, izmir'de merkez dönüşümü ve gayrimenkul geliştirme konusundaki fırsatlar' olduğu öğrenildi.

Astaldi'den Gebze-İzmir otoyol projesine 5 milyar dolar!

ASTALDİ Gebze-İzmir otoyol projesi için 5 milyar dolar tutarında finansman sağladı. İtalyan inşaat şirketi Astaldi Gebze-Orhangazi-izmir otoyolunun inşası için 5 milyar dolar tutarında finansman anlaşması imzaladı.

izmir cumbalı Haberi

izmir cumbalı

Dönertaş semtindeki 943 Sokakta bulunan 29 Ocak 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk ile eşi Latife Hanım'ın nikahını kıyan milli mücadeleye ruh veren bir din adamı olarak bilinen Müftü Rahmetullah Efendinin evi de tıpkı diğer eski İzmir evleri gibi aynı kaderi paylaşıyor. Şu an yaşamın olmadığı eski İzmir evinin üzerine asılan otopark tabelaları ise görenleri adeta isyan ettiriyor. Tarihi Kemeraltı çarşısı Dr. Mühittin Adam Caddesi üzerinde bulunan tarihi bir eski İzmir evinin durumu da diğerinden farksız. Yıkılma tehlikesine karşı yapılan çelik telli kafeslerin üzerine esnaf tarafından asılan reklam afişleri dikkat ekiyor. İzmirliler kent tarihinin önemli mimari değerleri olan ve nice hayat hikayesine makan olmuş bu evlerin bir an önce sahiplerine ulaşılıp kurumlarında desteği ile restore edilip hayata dönmesini istiyor. 


Hürriyet...