28 / 04 / 2024

İzmir Doğanlar Stadı Temmuz'da açılacak!

İzmir Doğanlar Stadı Temmuz'da açılacak!

İzmir yıkılan Alsancak Stadı ile yaşlı ve sorunlu Atatürk Stadı'nın yerine izmir Büyiıkşehir ve Bornova belediyeleri, Doğanlar Stadı'nı bitirdi.





İzmir yıkılan Alsancak Stadı ile yaşlı ve sorunlu Atatürk Stadı'nın yerine, Kayseri, Konya, Bursa, Antalya gibi şehirlere yapılan dev statlardan birini hayal ederken, izmir Büyiıkşehir ve Bornova belediyeleri, Doğanlar Stadı'nı bitirdi.  İzmir  takımları, kendi evlerinde oynamaları gereken maçlar için Ege haritasına bakıp kendilerine yer bakarken, bu yıl Doğanlar Stadı'nı kendi evleri gibi kullanabilecek. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir'in ilk butik stadı ile ilgili sorularımızı yanıtladı: 


Profesyonel liglerde Bornova'nın takımı yok ama bir stadı var. Bu stadın yapılış amacı nedir? 

Bu stat tüm kulüplerimiz için yapıldı. Doğanlar Stadı, Bornova'nın hem kentsel dönüşümüne katkı sağlayacak hem de sportif başarılara katkı sağlayacak. Özellikle Göztepe ve Altmordu, burada maç yapmak istiyor. Kendi statları yapılana kadar bu kulüplere ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir onur. 

Bornova'da bulunan 39 amatör kulübümüz ve büyük takımlarımızla birlikte ağabey-kardeş ilişkisi yürüteceğiz. Bu statla birlikte futbol, doğduğu statlara geri dönecek. Kentte herkesin, özellikle kadınlarımız ve çocuklarımızın, spor yapmasını istiyoruz. 


Çok az iş kaldı


Sezon başında burada maçlar oynanabilecek mi? Tam bir tarih verebilmek mümkün müdür? 

Planlamamızda herhangi bir sıkıntı yok, önümüzdeki sezon maçlar oynanabilecek. 

Temmuz ayı başında kulüplerimizin sezon açılışları olacak. Stadımız, açılışlara ev sahipliği yapacak. Sanırım ağustos ayında ligler başlayacak. O güne kadar kalan işleri de tamamlayıp lig maçlarının oynanmasına uygun hale gelecek. 


Statta kalan işler neler? Mevcut bitenlerin üstüne daha neler yapılacak? 

Aydınlatma çalışmalarımız, skorboardlar ve PassoLig sistemiyle ilgili uyum çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan da kale arkası tribünleri tamamlanmak üzereyiz. Geri kalan her şeyimiz hazır. 


Sizce İzmir'in Doğanlar Stadı 'ndan başka stada ihtiyacı var mı? 

Kesinlikle daha büyük, daha yeni tesis ve statlara çok ihtiyacımız var. Sadece futbol değil basketbol, voleybol gibi alanlara da ihtiyaç var. Çünkü çok genç bir nüfusa sahibiz. 


Gençlerimizi iyi alışkanlıklara yönlendirmemiz lazım. Futbol seyircisini cezbedecek, maçın izlenmesine keyif katacak modern tesisler lazım. İyi statlar, iyi takımları ve başarıları da beraberinde getirecek diye düşünüyorum.  Tamamen Bornova ve Büyükşehir belediyelerinin imkanlarıyla yapılan stadın önümüzdeki ay takım sezon açılış törenlerine evrsâhipliğini yapacağını belirten Başkan Atila, sezon başından itibaren statta maçların oynanabileceğini söyledi.



Hem takımlara hem de vatandaşa açık 


Doğanlar Stadı maçtan maça mı kullanılacak, yoksa vatandaşlarımız da yararlanacak mı? 

Elbetteki kullanabilecekler. Stadımız hem takımlarımıza, hem vatandaşlarımıza ait. O alanın sürekli yaşaması bizim için çok önemli. Bunun için farklı aktiviteler düzenlemek istiyoruz. Otopark kısmı, konserler için uygun olacak. 

Toplu halde spor alanı olarak kullanılabilir. 


Stadı kaça mâl ettiniz? 

Bizim stadımız butik bir stat olduğu için daha ucuza mâl oldu. Genelde bu tip hizmetler merkezi hükümet ve Spor Bakanlığı tarafından yapılır ama Doğanlar Stadı, Bornova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin imkânlarıyla yapıldı. 

Devletten bir kuruş yardım almadan yaptık. Keşke bu konuda adil davranılsaydı. Arsa hariç, 12 milyon lira harcadık. İkinci aşamada 8 milyonluk maliyet var. 20 milyon lira artı arsa payı ile İzmir'e güzel bir stat kazandıracağız. 


Milliyet Ege 


Geri Dön