25 / 07 / 2024

İzmir Damlacık yıkım

İzmir Damlacık yıkım

2014 yılı Haziran ayında kamulaştırılan, Konak Tünelleri'nin yakınında bulunan evlerdeki yıkım çalışmalarına, uzun bir aradan sonra yeniden devam ediliyor. Yıkımı dört gözle bekleyen vatandaşlar ise, bugüne kadar gecikmesinden şikayetçi.

İzmir Damlacık'ta yıkım başladı!

Konak Tüneli inşası ile birlikte yıkım çalışmalarının başladığı Damlacık’ta bir tarih de gidiyor. Şu anda İzmir’in gözde semtinden geriye sadece mezbelelik ve viraneyi andıran manzaralar kaldı

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkım ihalesi Nisan'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılında gerçekleştirilen depremde hasar gören ana hizmet binasının yıkım ihalesi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek.

Rıdvan Karakayalı'nın İzmir Kemalpaşa'daki villası için yıkım talebi!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşi üzerine kayıtlı olan ve kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen havuzlu villa için yıkım talebinde bulunuldu. 

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi’nde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etabında inşa edilecek yaklaşık bin konut için tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladı.

İzmir Gümüldür'de 80 ev için yıkım kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'nde 80 evin hasarlı olduğu tespit edildi. Söz konusu evler için yıkım kararı çıkarken, evlerin bulunduğu evin tarım arazisi olması yeniyle yenilerin inşa edilmeyecek olması vatandaşları mağdur etti. 

İzmir’de yıkım faciası! Deprem yıkamadı ekipler yıktı!

İzmir’de geçtiğimi yıl ekim ayında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sırasında ağır hasar gören 8 katlı bina, kontrollü yıkım sırasında yakınında bulunan 3 yıllık binanın üzerine devrildi. Depremin yıkamadığı 5 katlı binada ağır hasar oluştu.

İzmir'de kontrollü yıkım esnasında bir binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı!

İzmir Karşıyaka'da deprem esnasında ağır hasar gören 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanındaki binanın üzerine çökmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

Marmaris Belediye Binası'nın yıkım çalışmaları başlıyor!

Marmaris'te depreme dayanıksız olduğu belirlenen belediye binası için yıkım kararı verildi. Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Oktay, "İzmir depremi sonrası yaptırdığımız testlerde binanın dayanıksız olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

İzmir'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkım yapılırken çöktü!

İzmir'de yıkım çalışmalarına başlanan binalardan Canbazoğlu Apartmanı çalışmalar sırasında tamamen çöktü.

İzmir depremi sonrası yıkım uzaydan görüntülendi!

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. 

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir depremi akıllara yeniden "binamız sağlam mı?" sorusunu getirdi. Çoğu kişi binası riskli çıkarsa hemen yıkılmasından korktuğu için tespit yaptırmıyor. Binanızı test ettirmekten korkmayın. Tek çözüm yıkım değil, güçlendirme de yapılabilir. Peki süreç nasıl işliyor?

Bayraklı'da yıkımın faturası ağır oldu!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası yıkımın oluştuğu Bayraklı'da trafik felç oldu. Gerek şehir merkezindeki bina yığınından kaçmak isteyenler, gerekse bu bölgede tanıdıkları olanlar bir anda trafiği felç ettiler.

İzmir Damlacık yıkım Haberi

İzmir Damlacık yıkım


Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 2014 yılı Haziran ayında kamulaştırılan, Konak Tünelleri'nin yakınında bulunan evlerdeki yıkım çalışmalarına, uzun bir aradan sonra yeniden devam ediliyor. Yıkımı dört gözle bekleyen vatandaşlar ise, bugüne kadar gecikmesinden şikayetçi. Evleri kamulaştırılmayan ancak hasar gören bazı vatandaşlar, kendi binalarıyla bitişik olan yapılarda yıkım yapılmadığı ve hasar paraları henüz ödenmediği için yaklaşan kış koşulları öncesi evlerine bakım ve onarım yaptıramamaktan dert yandı. Konak Tünelleri'nin geçen mayıs ayında açılmasına rağmen, kamulaştırılan binaların yıkımının gecikmesinin, kış öncesi kendilerini zor durumda bıraktığını dile getiren vatandaşlar, "Tünel çalışmaları sırasında hasar gören, ancak yıkılmayacak olan evlerde yapılacak tespit için bilirkişi heyeti, ancak eylül ayının başında geldi. Hasar bedelleri hala ödenmediği için evlerimizin tamirini yapamıyoruz. Yerel yönetimler de artık bizimle ilgilenmiyor. Semt...