30 / 04 / 2024

İzmir Demokrasi Üniversiteleri

İzmir Demokrasi Üniversiteleri

İzmir Bakırçay ve İzmir Demokrasi Üniversiteleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın katkılarıyla faaliyete geçecek. Bu iki üniversite 2016-2017 öğretim yılının ikinci döneminden itibaren öğrenci kabul edecek.

Vakıf Üniversiteleri YÖK tarafından uyarıldı! Fiyatlar için bakın ne uyarısı yaptı!

Son zamanlarda vakıf üniversitelerine yapılan fazla orandaki zamlar, öğrenci ve velilerin tepkisine neden oluyordu. Bu şikayetler şimdi, YÖK tarafından değerlendirdi ve fahiş zam yapan vakıf üniversiteleri uyardı.

CHP Gençlik Kolları, 'Demokrasi Bileti' ile üniversite öğrencilerinin oy kullanmasını sağlıyor!

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci tur sonucunda bir kazanan çıkmaması üzerine seçimler ikinci tura kaldı. Üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesini sağlamak amacıyla CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Killik, 'Demokrasi Bileti' adı altında bir girişim başlattıklarını d

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40'ın üzerinde olması halinde yıkılacak!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünden sonra inceleme başlattı! 

İzmir Demokrasi Üniversitesi 30 öğretim üyesi alıyor! Son başvuru 16 Ocak 2023!

İzmir Demokrasi Üniversitesi 30 öğretim üyesi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi ise 16 Ocak 2023.

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı.

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil özelleştirme ile ilgili olarak "Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır." dedi.

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Beştepe'ye 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Müzesi inşa ediliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına 15 Temmuz Demokrasi Şehirler Müzesi inşa ediliyor. 

İzmir Karabağlar'da üniversite arazisi tartışması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne ayrılmasını istedikleri Uzundere'deki 80 hektarlık alanın 42 hektarına, konut yapılmak istendiğini söyleyerek, "Askı sürecinde değerlendirmemizi yapıp, itiraz edip etmeyeceğimize karar vereceğiz" dedi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, ““Demokrasi, milli birlik ve beraberlik sınavı başarıyla verildi” dedi.

İzmir Demokrasi Üniversiteleri Haberi

İzmir Demokrasi Üniversiteleri

Başbakan Binali Yıldırım'ın girişimleriyle faaliyete geçecek İzmir Bakırçay ve İzmir Demokrasi Üniversitelerinin kurulmasına ilişkin kanun teklifi Meclis'te grubu bulunan dört siyasi partinin uzlaşmasıyla sabaha karşı Meclis Genel Kurulu'ndan geçti.


Bakırçay ve Demokrasi üniversiteleri 2016-2017 öğretim yılının ikinci döneminden itibaren öğrenci kabul edecek.


İzmir'de FETÖ'den kapatılan Gediz ve İzmir Üniversitelerinin öğrencileri, bu okullarda öğrenim hayatına devam edebilecek. Başbakan Binali Yıldırım, "Üniversiteler kenti İzmirimize iki yeni üniversite hayırlı uğurlu olsun" dedi.




Yeni...