29 / 04 / 2024

Vakıf Üniversiteleri YÖK tarafından uyarıldı! Fiyatlar için bakın ne uyarısı yaptı!

Vakıf Üniversiteleri YÖK tarafından uyarıldı! Fiyatlar için bakın ne uyarısı yaptı!

Son zamanlarda vakıf üniversitelerine yapılan fazla orandaki zamlar, öğrenci ve velilerin tepkisine neden oluyordu. Bu şikayetler şimdi, YÖK tarafından değerlendirdi ve fahiş zam yapan vakıf üniversiteleri uyardı.



Birçok sektörde olduğu gibi eğitim sektöründe de artan fiyat artışları dikkat çekiyor. Eğitim sektörü, özellikle özel kurumların ücretlerinin tırmanışıyla hareketleniyor. Zammın en fazla yapıldığı kurumlar arasında vakıf üniversiteleri dikkat çekiyor. Bu duruma sessiz kalmayan YÖK, gelen şikayetleri değerlendirerek ilgili üniversiteleri zam yapmamaları konusunda uyardı.

YÖK, vakıf üniversitelerini enflasyonun üzerinde zam yapmamaları konularında uyardı

Özel üniversitelerde öğrenim gören bireyler yapılan zamların çok fazla olduğuna ve bütçelerini aştıklarını dile getiriyorlar. Birçok vakıf üniversitesindeki öğrenciler ise artık durumu protesto etme aşamasına gelmiş durumda. Yapılan fahiş zamları protesto etmek için okulların önlerine toplanarak şikayetlerini dile getiriyorlar.

YÖK, şikayetleri değerlendirdikten sonra vakıf üniversitelerine Eğitim ve Öğretim Ücreti konulu bir yazı iletti. Yazıda belirli vakıf üniversitelerinin enflasyonun üzerinde zam yapmaları vurgulandı. Bu konuda şikayetlerin olduğuna dikkat çeken YÖK, ilgili üniversiteleri enflasyonun üzerinde zam yapmamaları konusunda uyarılarını yaptı.

Ayrıca YÖK, yapılacak zammın enflasyonun sınırında kalması gerektiğini de vurguladı. Uyarıları alan vakıf üniversitelerinden ise henüz bir haber gelmedi. Öğrenciler ve veliler ilgili üniversite kurumlarının uyarıları dikkate alıp almayacaklarını merak ediyorlar.


Geri Dön