27 / 04 / 2024

ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için yapılan ağaç sökme işlemi tamamlandı!

ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için yapılan ağaç sökme işlemi tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için bayramın son gecesinde çalışma başlattı. ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için yapılan ağaç sökme işlemi Kurban Bayramı'nın son günü tamamladı..



ANKARA Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için bayramın son gecesinde çalışma başlattı. ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için yapılan ağaç sökme işlemi tamamladı.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada; 1991'de Murat Karayalçın döneminde planlanan ve geçen günlerde ODTÜ yönetimi tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan Koruma Amaçlı İmar Planı ve yeni onaylanan parselasyon planının tamamlandığı anımsatıldı. 


YASAL ENGEL KALMADI 


Anadolu Bulvarı'nın devamı Eskişehir Yolu - Konya Yolu bağlantısının ODTÜ arazisinin bir bölümünden geçen alandaki çalışmalara başlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "SİT ile ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan bütün izinlerin alınması ve ODTÜ'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduğu Koruma Amaçlı İmar Planı'nın Bakanlık tarafından onaylanması ve parselasyon planlarının onaylanmasının ardından, yasal engellerin kalmaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol güzergâhı üzerinde kalan ODTÜ arazisi içindeki çalışmalarını sürdürdü. 


GERGİNLİK ÇIKMIŞTI 


Çalışmalarda güzergâh üzerinde kalan ağaçların büyük bir kısmı, ağaç nakil araçlarıyla alınarak başka bölgelere nakledilirken işe yaramayacak çok az sayıdaki ağaç ve çalı grupları da kaldırıldı." Ekiplerin ağaç sökülme işlemi sırasında polis güvenlik önlemleri aldı. Yol projesine karşı çıkan gruplar ile polis arasında gerginlik çıktı. 

Önceki akşam çıkan olayların ardından çalışmalarına devam eden ekipler, ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için yapılan ağaç sökme işlemi tamamladı. 


Güneş



Geri Dön