10 / 05 / 2024

odtü ormanı yol güzegahı

odtü ormanı yol güzegahı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için bayramın son gecesinde çalışma başlattı. ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için yapılan ağaç sökme işlemi Kurban Bayramı'nın son günü tamamladı..

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Altın Orman geliyor! Yeni proje!

19 senelik Kalamış Yapı imzasıyla inşa edilecek olan Altın Orman Projesi, 36 dönümlük arazide yükseliyor. Altın Orman projesi, 1 milyar 400 bin Türk Lirası yatırımla Uçan Yol’un hemen yanında konumlanıyor. 

Bilkent Şehir Hastanesi'nde yol yapım çalışmaları tam gaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 bin 804 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak olan ODTÜ Teknokent yol projesi, adım adım ilerliyor.

Sağlık Bakanlığı binasının taşınması meclis gündeminde!

Sağlık Bakanlığı binasının taşınmasına ve ODTÜ ormanında yapılan yol inşaatının amaçları TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

ODTÜ arazisinde yol yapım çalışmalarına başlandı!

ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak tünelin yapımı için çalışmalar başladı

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Atatürk Orman Çiftliği imar planı askıda!

Atatürk Orman Çiftliği 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içerisinde düzenlenen yol güzergahlarına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni yol mu yapılacak?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 14 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan yol genişletme dönüş yol projeleriyle Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni bir saldırı düzenleneceğini açıkladı.

Ankara'ya 27.5 kilometrelik 7 yeni yol geliyor!

Ankara içerisinde trafiği rahatlatmak için toplam 27.5 kilometre uzunluğunda 7 yeni yol yapılacak. Proje kapsamında ODTÜ arazisi altından 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 2.5 kilometre uzunluğunda bir yol geçecek.

Özel orman alanları imara mı açılacak?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

İzmir Üçyol-Üçkuyular metrosunda yapım hatası mı var?

İzmir Metrosu’nun Üçyol-Üçkuyular hattında su sızıntıları sürüyor. Son olarak Göztepe istasyonunda gözlenen yoğun sızıntı, hat açılmadan önce ODTÜ tarafından hazırlanan raporu akılları getirdi.

Adana Büyükşehir'den yeni yol!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kızıldağ Yaylası'ndan Pozantı İlçesi’ne erişim sağlamak amacıyla 25 kilometrelik orman yolunu çift şeritli asfalt yol haline getirmek üzere çalışma başlattı.

odtü ormanı yol güzegahı Haberi

odtü ormanı yol güzegahı

ANKARA Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için bayramın son gecesinde çalışma başlattı. ODTÜ Ormanı'ndan geçecek yol için yapılan ağaç sökme işlemi tamamladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada; 1991'de Murat Karayalçın döneminde planlanan ve geçen günlerde ODTÜ yönetimi tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan Koruma Amaçlı İmar Planı ve yeni onaylanan parselasyon planının tamamlandığı anımsatıldı. 


YASAL ENGEL KALMADI 


Anadolu Bulvarı'nın devamı Eskişehir Yolu - Konya Yolu bağlantısının ODTÜ arazisinin bir bölümünden geçen alandaki çalışmalara başlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "SİT ile ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan bütün izinlerin alınması ve ODTÜ'nün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduğu Koruma Amaçlı İmar Planı'nın Bakanlık tarafından onaylanması ve parselasyon planlarının onaylanmasının ardından, yasal engellerin kalmaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol güzergâhı...