18 / 05 / 2024

izmir deniz turizmi yolcu sayısı

izmir deniz turizmi yolcu sayısı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "İzmir futbol liginden düştü, sanayi liginden düştü, finans merkezi olmaktan düştü, şimdi turizm liginden de düşüyor" dedi...

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Turizm temsilcileri borç ertelemelerinden memnun!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinin borçlarının bir yıl ertelenmesi, turizm işletmecilerine can suyu oldu. 

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi Üsküdar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Şahin, Ceyhun Güney ve Şenol Sevinç ortaklığında kuruldu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile N.Ahmad Aref   Abedalqader tarafından kuruldu. 

Dap İzmir ile doyumsuz deniz manzarasında lüks yaşam keyfi!

Daire fiyatlarının 199 bin TL'den başladığı Dap İzmir projesinde çalışmalar devam ediyor. Dap İzmir ile doyumsuz deniz manzarasında lüks yaşam keyfi sunuluyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

İzmir Konak'ta inşa edilen alt geçit deniz suyuyla doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki trafiği rahatlatmak için yaptığı alt geçidin deniz suyuyla dolması imalat hatasından kaynaklandığı bildirildi.

İzmir Kıyı Deniz Projesi ne oldu?

İzmir Büyükşehir’in 2012’de şaşaalı biçimde tanıtımını yaptığı Kıyı Deniz Projesi’nin son şeklini almadı. Kordonboyu’ndaki düzenlemeyi de kapsayan 3. etabın projesi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yollanamadı.

izmir deniz turizmi yolcu sayısı Haberi

izmir deniz turizmi yolcu sayısı


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir turizminin kan kaybettiğini öne sürdü.


İşler, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl Mart ayında kente 46 bin 41 turist gelirken bu yıl rakamın 36 bin 511 olduğunu, 2014 Mart ayında havayolu girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 11,72, denizyolu girişleri ise 40,67 azalma yaşandığını belirtti.


"İzmir futbol liginden düştü, sanayi liginden düştü, finans merkezi olmaktan düştü, şimdi turizm liginden de düşüyor" ifadelerini kullanan İşler, kent turizminin her geçen gün kan kaybettiğini savundu.


İzmir'e yeni pazarlar kazandırılamadığını, yeni hedef kitlelere yönelinemediğini, turizmde yaşanan gerilemenin sorumlusunun "şehrin kanaat önderlerinin turizme üvey evlat muamelesi yapmaları" olduğunu öne süren İşler, açıklamada şunları kaydetti:


"Bizler sivil toplum örgütleriyiz, aynı zamanda turizm sektörünün paydaşlarıyız....