05 / 05 / 2024

izmir deniz ulaşımı

izmir deniz ulaşımı

Bu yıl sonuna kadar 4 yeni gemi İzmir’de faaliyete geçecek ve deniz yoluyla taşınan yolcu sayısı yüzde 25 artacak. Son gemilerin teslim edileceği 2017 yılında ise bu rakam yüzde 100’e çıkacak.

İzmir’de deniz ulaşımına yeni standartlar geliyor!

İzmir Körfezi 5,5 ay sonra son teknolojiyle üretilmiş hızlı ve konforlu gemilerden ilkine kavuşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla yürüttüğü proje kapsamında üretilen 15 adet gemiden ilkinin gövde imalatı tamamla

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.

İzmir İstinye Park'a nasıl gidilir? Ulaşım bilgisi!

İzmir Üçkuyular'da inşa edilen İzmir İstinye Park projesi 22 Ekim'de açılıyor. Peki İzmir İstinye Park'a nasıl gidilir? sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte İzmir İstinye Park'a nasıl gidilir sorusunun yanıtı ve ulaşım bilgisi...

DT Deniz Taksisi Ulaşım Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DT Deniz Taksisi Ulaşım Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Güler Kol tarafından kuruldu.

Evora İzmir nerede, ulaşım bilgisi!

Evora İzmir nerede ulaşım bilgisi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 1.049 konut bulunuyor.

Denizistanbul sakinlerine özel deniz ulaşımı!

Yakuplu sahilde konumlanan Denizistanbul içinde bulundurduğu marinasından günün belli saatlerinde kaldıracağı deniz araçlarıyla sakinlerine trafiksiz ulaşım sunmayı planlıyor.

Ahmet Arslan'dan İzmir'e 13 ulaşım projesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'de yapılan ve yapılması planlanan 13 ulaşım projesini anlattı.

İzmir'e Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar’da İzmir’in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği “Ulaşım Entegrasyon Merkezi” kuracak.

İzmir Halkapınar'da Ulaşım Entegrasyon Merkezi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın kalbinin attığı noktada; Halkapınar'da İzmir'in ulaşım ağını tek merkezden kontrol edeceği Ulaşım Entegrasyon Merkezi kuracak.

İzmir'de ulaşım yatırımları zirveye çıkacak!

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Her yıl daha da artan bir ivmeyle gerçekleştirdiğimiz ulaşım yatırımları 2017 yılında zirveye çıkacak.

İzmir Dikili'nin ulaşım sorunu çözülüyor!

İzmir Dikili Belediyesi’nin, yürüttüğü alt yapı çalışmalarıyla kent, modern ve güvenli yollar kazandırılıyor. Bu kapsamda Mazılı, Kıroba, Kocaoba, Yenice, Samanlık ve Çağlan mahallelerini kapsayan alanda, başlatılan çalışmalarla bölgenin tüm ulaşım sorununun çözülmesi planlanıyor.

Kabataş projesi ulaşımı durduracak!

Beyoğlu Kent Savunması konuşmacısı Cihan Baysal, "Kabataş’a yapılması planlanan devasa martı formundaki transfer merkezi nedeniyle Kabataş’tan deniz ulaşımı duracak, şehir hatları, İDO, DenTur ve BUDO taşınacak ''dedi.

İzmir'deki tramvay projeleri ulaşım planma tekniklerine aykırı mı?

Ulaşım ve trafik planlama uzmanı ve şehir plancısı uzmanı olan Dr. Oral’ın raporuna göre tramvay projeleri, “şehirciliğin genel ilke ve esaslarına ayrıca ulaşım planlama tekniklerine aykırı” yapılmış

izmir deniz ulaşımı Haberi

izmir deniz ulaşımı


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yalova’daki tersanelerde yaptırdığı 15 yeni yolcu gemisinden ilk ikisinin ismi Çakabey ve Dokuz Eylül oldu. Geriye kalan 13 geminin ismini ise İzmirliler koyacak. Bu yıl sonuna kadar 4 yeni gemi İzmir’de faaliyete geçecek ve deniz yoluyla taşınan yolcu sayısı yüzde 25 artacak. Son gemilerin teslim edileceği 2017 yılında ise bu rakam yüzde 100’e çıkacak. Yani toplu ulaşımda deniz yolunu kullananların sayısı 27 milyona ulaşacak. Bu da kent içindeki trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla sipariş verdiği 15 yeni yolcu gemisinden 5’inin yapımının sürdüğü Yalova tersanelerinde tatlı bir heyecan yaşanıyor. 

İzmir’de merakla beklenen yüksek performanslı ilk yolcu gemisi, klas kuruluşlarının yapacağı son testlerin ardından önümüzdeki günlerde kente gelecek. İzmir Körfezi, her 90 günde...