25 / 05 / 2024

izmir denizyolu turizmi

izmir denizyolu turizmi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "İzmir futbol liginden düştü, sanayi liginden düştü, finans merkezi olmaktan düştü, şimdi turizm liginden de düşüyor" dedi...

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

İzmir-Selanik arası denizyolu seferi başlaması planlanıyor!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir - Selanik arasında karşılıklı havayolu seferlerinin başlamasının ardından denizyolu seferlerinin de başlamasını beklediklerini belirterek, "İki kentin işbirliği yapabileceği çok alan var.

Astaldi'den Gebze-İzmir otoyol projesine 5 milyar dolar!

ASTALDİ Gebze-İzmir otoyol projesi için 5 milyar dolar tutarında finansman sağladı. İtalyan inşaat şirketi Astaldi Gebze-Orhangazi-izmir otoyolunun inşası için 5 milyar dolar tutarında finansman anlaşması imzaladı.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı!

İki yıldır atıl vaziyette duran İzmir'in Ödemiş ilçesi sınırlarındaki Bozdağ Kayak Merkezi'nin kiralama ihalesi yapıldı. Tesisin Ege'nin kış turizmi merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Veysel Eroğlu: İzmir'i turizm markası yapacağız!

Turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirten AK Parti milletvekili adayı Bakan Veysel Eroğlu, "Kruvaziyer, doğa ve sağlık turizminde İzmir'i marka yapacağız" dedi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Selahattin Varan: İzmir'deki kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Çevre ve Şehircilik izmir İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de 1 milyon 400 bin birim konut ve işyerinin yıkılması gerektiğini söyleyerek, "Deprem yıkmadan biz yıkalım" dedi.

İzmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi toplantısı 9 Haziran'da!

ABALIOĞLU YAĞ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından; izmir'de Bitkisel Yağ Üretimi ve Rafinasyon Tesisi için 9 Haziran 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

izmir denizyolu turizmi Haberi

izmir denizyolu turizmi


Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir turizminin kan kaybettiğini öne sürdü.


İşler, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl Mart ayında kente 46 bin 41 turist gelirken bu yıl rakamın 36 bin 511 olduğunu, 2014 Mart ayında havayolu girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 11,72, denizyolu girişleri ise 40,67 azalma yaşandığını belirtti.


"İzmir futbol liginden düştü, sanayi liginden düştü, finans merkezi olmaktan düştü, şimdi turizm liginden de düşüyor" ifadelerini kullanan İşler, kent turizminin her geçen gün kan kaybettiğini savundu.


İzmir'e yeni pazarlar kazandırılamadığını, yeni hedef kitlelere yönelinemediğini, turizmde yaşanan gerilemenin sorumlusunun "şehrin kanaat önderlerinin turizme üvey evlat muamelesi yapmaları" olduğunu öne süren İşler, açıklamada şunları kaydetti:


"Bizler sivil toplum örgütleriyiz, aynı zamanda turizm sektörünün paydaşlarıyız....