20 / 05 / 2024

izmir depreminde ne kadarlık hasar oluştu

izmir depreminde ne kadarlık hasar oluştu

İzmir’de meydana gelen deprem ve hemen ardından yaşanan tsunamide sigortalı kaybın 1.5 milyar lirayı geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ankara-İzmir YHT projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ 5. etap il il kura çekimi peş peşe devam ediyor! TOKİ İstanbul, İzmir kurası ne zaman yapılacak? 

TOKİ sosyal konut projesinin kura çekilişi tüm hızıyla devam ederken bugüne kadar 56 şehirde 126 bin 149 konutun kura çekimleri tamamlandı. Peki bu hafta hangi illerde kura çekilişi yapılacak? İşte detaylar...

İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?

TOKİ sosyal konut kura çekilişleri TOKİ’ye başvuruda bulunan vatandaşların gündeminde yer almaktadır. En çok büyük şehirlerde yapılacak kura çekilişleri merak ediliyor. Peki “İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?” İşte detaylar!

TOKİ 2022 İstanbul, Ankara, İzmir kura tarihleri açıklandı mı? TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ kura çekimi tarihleri binlerce kişi tarafından merakla araştırılıyor. Peki TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kura takvimi açıklandı mı? TOKİ 2022 İstanbul, Ankara, İzmir kuraları ne zaman çekilecek? İşte ayrıntılar...

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara meslekten men talebi!

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı! 

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na yönelik devam eden davada tutuklu yargılanan sanık için şartlı tahliye kararı verildi.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara 4.5 yıl hapis istemi!

İzmir depreminde yıkılan Bayraklı'daki Cumhuriyet Sitesi C Blok için hazırlanan iddianamede, sanıkların 8 aydan 4,5'er seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depreminde yıkılan binalara ilişkin açıklama!

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir depreminde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği, Yağcıoğlu, Yılmaz Erberk, Barış sitesi (B ve D Blok), Emrah Apartmanı, Rızabey Apartmanı, Karagül Apartmanı, Doğanlar Apartman ve Cumhuriyet Sitesi (A blok) binalarının yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TMMOB'dan İzmir depreminde yıkılan yapılara ilişkin açıklama!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gencer, bugünkü köşesinde TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'nun İzmir depreminin ardından kafalarda oluşan sorulara yer verdiği açıklamayı ve İzmir depremini kaleme aldı. İşte Osman Gencer'in 'Deprem vergisini gören var mı?' başlıklı yazısı...

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'nın kolonları kesilmiş!

11 kişiye mezar olan Yağcıoğlu Apartmanı’nda kolonların kesildiği, kirişlerin kırıldığı, zeminin su aldığı belirlendi.

izmir depreminde ne kadarlık hasar oluştu Haberi

izmir depreminde ne kadarlık hasar oluştu

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan bugünkü yazısında, İzmir depremini kaleme aldı. işte Doğan'ın "Sigortalı hasar 1.5 milyar lirayı geçecek" başlıklı o yazısı...

İzmir’de meydana gelen deprem ve hemen ardından yaşanan tsunamide sigortalı kaybın 1.5 milyar lirayı geçeceği tahmin ediliyor. Tsunami, Türkiye sigortacıları için bir ilk. Peki, tsunami sigorta kapsamında mı? Zorunlu deprem sigortası tüm hasarı karşılayacak mı? İşte deprem ve tsunami konusunda tüm merak edilenler.

İzmir’de meydana gelen deprem ve depremin hemen ardından Seferihisar ilçesinde yaşanan tsunami, başta konutlar olmak üzere işyerlerinde, araçlarda, teknelerde ciddi zarara neden oldu. Depremde onlarca bina yıkılırken, yüzlerce araç kullanılamaz hale geldi; işyerleri, depremin ve tsunaminin etkisiyle ya yıkıldı ya da sular altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları bittikten sonra detaylı hasar tespit çalışmaları başlayacak -ki, şimdiden...