02 / 05 / 2024

izmir efes yamaç ev restorasyon

izmir efes yamaç ev restorasyon

Efes Kazı Başkanı Doç. Dr. Ladstaetter: "Yamaç Ev 2'de bulunan 7 yerleşim biriminden 2'sinin duvar resim restorasyonu tamamlandı" dedi...

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Efes Antik Kenti'ndeki mozaikler restore edildi!

Efes Antik Kenti'nde bulunan Yamaç Evler 2'deki mozaikler, düzenlenen kurs kapsamında restore edildi.

İzmir Efes Antik Kanal projesinde son durum ne?

İZMİR'in Selçuk'daki Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak Efes Antik Kanal Projesi'nin iki buçuk yıl içerisinde hayata geçirileceğini belirten AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, proje ile teknelerin limana kadar ulaşacağını açıkladı.

Sivas Yıldız Dağı'na 40 yamaç evi yapılacak!

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 40 yamaç evi yapılacağını bildirildi.

Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi çalışmaları ne durumda?

Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi, bu kışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından yakın bir şekilde takip edilen çalışmalar yolların yapılmasıyla birlikte son bulacak.

İzmir Özdere Orta Mahallesin'de sorunlu yollar yenilendi!

Menderes Belediyesi tarafından Özdere Orta Mahalle'de ki sorunlu yollar yenilendi. Yenileme kapsamında 3 kilometrelik yolda yama ve sıcak asfalt çalışması yapıldı.

1941 yılında Boğaz'ın boş yamaçları ağaçlandırılacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin boş yamaçları ağaçlandırılacakmış. Boğaz'ın da nazım planını hazırlayan Prost, Boğaz'ın doğal güzelliğini göz önüne alarak hazırlayacağı planda ormanlanacak ve bostan olacak yerler tespit edecekmiş.

Efes Pilsen Fabrikası'nın yerine AND Kartal projesi geliyor!

Kartal Soğanlık bölgesinde yer alan Efes Pilsen Fabrikası'nın yerine AND Kartal projesi yapılacak. AND Kartal projesinde 1.595 adet konut, 42 adet ofis, 35 adet dükkan olacak.

Sivas Hobbit Yamaç evleri ziyarete açıldı!

Farklı mimari yapısıyla kamuoyunda büyük beğeni toplayan Yamaç Evleri'nin ilk iki numune modeli tamamlanmak üzere. Yamaç Evleri, dayalı döşeli olarak haftalık ve aylık süre zarflarında kiraya verilecek.

Sivas Hobbit Yamaç Evleri yoğun ilgi görüyor!

Sivas Belediyesi, dünya çapında gişe rekoru kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerdeki 'Hobbit' karakterlerinin yaşadığı evlerden esinlenerek Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanına yamaç evleri yaptı.

Confetti Efes'i banyolara taşıyor!

Banyo halıları üreten Confetti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren İzmir’deki Efes Antik Kenti’nin güzelliğini banyolara taşıyor. Efes’in antik esintilerinden izler yansıtan banyo halıları, evinize mistik bir hava katacak.

Sivas'ta Hobbit yamaç evleri inşa edilecek!

Sivas'ta Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’nda 100 adet Hobbit Yamaç Evi inşa edilerek Hobbit Köyü oluşturulacak.. Şehir merkezine 5 km mesafede olacak olan evler Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinden esinlenildi.

İzmir’de en fazla turist Efes’e geldi!

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin Almanya’da yapılan toplantısında Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Efes, yılın ilk 6 ayında İzmir’in en fazla turist çeken yeri oldu.

izmir efes yamaç ev restorasyon Haberi

izmir efes yamaç ev restorasyon

Efes Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstaetter, Efes Antik Kenti'nin konut kompleksi Yamaç Ev 2'de bulunan 7 yerleşim biriminden ikisinin duvar resimlerinin restorasyon ve konservasyonunun tamamlandığını söyledi.


Doç. Dr. Ladstaetter, Yamaç Ev 2'de düzenlediği basın toplantısında, antik kentin lüks konut kompleksi Yamaç Ev 2'nin, her biri birkaç odaya sahip 7 yerleşim biriminden oluştuğunu belirtti.


Kompleksteki duvar resimlerinin korunmasına yönelik 2010 yılında proje başlatıldığını hatırlatan Doç. Dr. Ladstaetter, "Bugün Efes kazıları çok önemli ve güzel bir gün. Yamaç Ev 2'de bulunan 7 yerleşim biriminden 2'sinin duvar resim restorasyonu tamamlandı" dedi.


Uluslararası restorasyon ve konservasyon ekibince gerçekleştirilen çalışmaların büyük önem taşıdığına dikkati çeken Doç. Dr. Ladstaetter, şöyle konuştu:


"Yamaç Ev 2'de 7 yerleşim biriminde bulunan 78 odada duvar resimleri var. Bunlardan 8'inin duvarlarının restorasyonu tamamlandı....