25 / 07 / 2024

İzmir elektrik

İzmir elektrik

Yapılandırmaya ilişkin kanundan “peşin ödeme” tercihiyle yararlanmak için başvuran mükellefler, 2 Ocak 2017’ye kadar ödemelerini yapabilecek

İzmir Alsancak'taki elektrik fabrikası çürümeye terk edildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikası için yapılan ihalenin iptal edildiğini anımsatarak tarihi binanın çürüdüğünü dile getirdi.  

Lüks sitede havuz bakımı yapan iki işçi elektrik akımına kapıldı!

İzmir Çeşme'de lüks bir sitede havuz bakımı yapan iki işçi, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.  

Alsancak'taki elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Elektrik Fabrikası yeniden tasarlanıyor!

İzmir Elektrik Fabrikası, Yaşar Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yeniden tasarlandı.

3 ilde 3 milyon ev için elektrik üretiliyor!

Türkiye'nin toplam rüzgar kurulu gücü, 2016 sonu itibarıyla 6 bin 106 megavata kadar ulaştı. İzmir yaklaşık 1,3 milyon, Balıkesir 1 milyon, Manisa ise 753 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak miktarda elektrik üretiyor.

OSB'lerin elektrik tedarikçileri ile yaşadığı sorunlar mecliste!

Elektrik tedarikçilerinin OSB'ler ve iş dünyasıyla yaptıkları sözleşmeleri iptal etmesine ve elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, 4 soru hazırladı..

İzmir'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir'in Tire ilçesinde boşaltmaya çalıştığı beton mikserine ait tahliye borusunun yüksek gerilim hattı kablosuna temas etmesi üzerine elektrik akımına kapılan inşaat işçisi Musa Şipallioğlu hayatını kaybetti.

Gecekonduya elektrik ve su aboneliği izni verildi!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçen hafta Meclis’ten geçen torba kanun ile imar mevzuatına aykırı yapılara elektrik, su bağlanabilmesine imkan tanındığını ifade etti.

İzmir Aliağa'da elektrik kesintisi 1 Mart 2016!

GEDİZ EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan bakım çalışmaları nedeniyle 1 Mart Salı günü Aliağa'nın bazı kesimlerinde elektrik kesintisi yapılacak.

Bornova'da kaçak elektrik kullanan konutlar tespit edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Doğanlar semtinde görenleri şaşırtan ilginç bir manzara yaşanıyor. Birçok vatandaş, mahalleden geçen elektrik tellerine kanca atarak evine elektrik bağlıyor.

Aliağa'da elektrik kesintisi 23 Temmuz 2015!

Gediz Edaş İzmir İl Müdürlüğü, bakım çalışmaları nedeniyle 23 Temmuz 2015 Perşembe günü Aliağa ilçesinin bazı kesimlerinde elektrik kesintisi yapılacağını bildirdi.

Aliağa'da 3 günlük elektrik kesintisi!

İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan bakım çalışmaları nedeniyle 25 Haziran 2015 Perşembe, 26 Haziran Cuma ve 27 Haziran Cumartesi günü Aliağa ilçesinin bazı kesimlerinde elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi.

Aliağa’da İki Günlük Elektrik Kesintisi!

Gediz EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan altyapı çalışmaları nedeniyle 18 ve 19 Haziran’da Aliağa ilçesinin bazı kesimlerinde elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi. İşte ayrıntılar...

İzmir elektrik Haberi

İzmir elektrik

Yapılandırmaya ilişkin kanundan “peşin ödeme” tercihiyle yararlanmak için başvuran mükellefler, 2 Ocak 2017’ye kadar ödemelerini yapabilecek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmelik ile "yenilebilir enerji kaynak alanları" oluşturulacak. Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan İzmir'in Çeşme ilçesinde, 80 milyon TL'lik yatırımla kurulan ABK Çeşme RES'in Proje Koordinatörü Erman Kaya, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) Yönetmeliği'nin, enerji santrallerine dayalı elektrik üretimini artıracağını söyledi. Kaya, "İzmir, Türkiye'nin yenilenebilir enerji başkenti olma yolunda" diye konuştu.


1000 MW'LİK ENERJİ


Enerji sektöründe prosedürlerin yavaş ilerlediğini ve bunun önüne geçmek için hükümetin YEKA ile adım attığını söyleyen, "Lisanslama kalmayacak, bütün izin aşamalarını hükümet verecek. Santraller 3-4 seneden önce faaliyete girmiyor. YEKA ile birlikte bu süreçleri yarı yarıya indireceğiz. Hem zamandan tasarruf edeceğiz hem de ülke ekonomisine...