28 / 08 / 2024

izmir expo adası

izmir expo adası

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yapay ada ile asma köprüden oluşan "Bostanlı-İnciraltı Körfez Geçiş Projesi"nin ayrıntılarının belli olmaya başladığını belirtti...

İzmir'de Kalem Adası'nın 258 dönümü 400 milyon TL'ye satılıyor!

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Kalem Adası'nın 258 dönümü 400 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

İzmir depremi Kuşadası’nda 386 yapıya hasar verdi!

Dün Ege Denizi'nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Kuşadası Belediyesi'ne 386 yapı için hasar başvurusu yapıldı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

İzmir Rüya Adası ne zaman açılacak?

İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Rüya Adası'nda kira garantili dükkan satışları başladı. Peki Ege Bölgesi'nin en büyük çocuk alışveriş merkezi olan İzmir Rüya Adası ne zaman açılacak?

İzmir Rüya Adası'nda dükkanlar satışta!

Rüya Adası'nda kira garantili dükkan satışları başladı. 65 dükkanın yer aldığı Rüya Adası Ege Bölgesi'nin en büyük çocuk AVM'si olma özelliğini taşıyor.

Antalya Expo 2016 Çocuk Adası dikkatleri üzerine çekecek!

Çocuk Adası'nda yapılacak görsel şovla dünyanın oluşumu ve Türkiye'nin 4 mevsimi anlatılacak. Küçükçağlayan, "Çocuk Adası'nda yaptığımız görsel şov, uçaktan dahi gözükebilecek, buranın bir nevi vitrini olacak bir gösteri tasarladık" dedi.

Antalya EXPO 2016 Çocuk adasının inşası sürüyor!

Bir günde 4 bin çocuğun ücretsiz yararlanacağı 'Çocuk Adası'nda EXPO süresince çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İzmir Kuş Cenneti'ne Pelikan Adası yapılacak!

İzmir Kuş Cenneti 'ndeki pelikanların rahat bir şekilde kuluçkaya yatarak üremesini kolaylaştırmak için " Pelikan Adası " kurulacak.

Kuşadası'nın tanıtımı Travel Turkey İzmir Fuarı'nda yapılacak!

Seyahat sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve de ziyaretçileri biraraya getirmeyi hedefleyen Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuarı 'nda Kuşadası, 140 metrekarelik bir stant ile yer alıyor.

Nihat Zeybekci: EXPO 2025’i İzmir'in kazanacağına inanıyorum!

Türk - Yunan İş Forumu için İzmir’e gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “EXPO 2025’i İzmir ve tüm Ege’nin sahiplenmesiyle bu kez kazanacağımıza inanıyorum” dedi...

Kent Expo Fuarı'nda, 'Kentsel Dönüşüm ve İzmir' semineri yapılacak!

16-19 Ekim 2014 tarihlerinde organize edilecek 'Kent Expo' Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı önemli bir seminere ev sahipliği yapacak. Kent Expo Fuarı'nda, 'Kentsel Dönüşüm ve İzmir' konusunda seminer gerçekleştirilecek.

EXPO ve kruvaziyer İzmir'in önünü açtı!

İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rebii Akdurak, "Eskiden İtalya'da 'İzmir' dediğim zaman hiç kimse nerede olduğunu bilmiyordu. Ancak kruvaziyer turizmi ve EXPO, İzmir'in İtalya'da iyi bir şekilde tanınmasına neden oldu" dedi.

Cengiz Soğancıoğlu: İzmir'e suni turizm adası yapılsın!

Cengiz Soğancıoğlu, "İzmir Körfezi'ne, körfez kanalları ve temizlik sırasında çıkacak malzemelerle Karşıyaka ve İnciraltı kıyılarına yakın akıntılara paralel çok ince Pasifik Atol adaları gibi iki adet suni turizm adası yaptırılması gerekiyor" dedi

izmir expo adası Haberi

izmir expo adası


Demirtaş, yaptığı açıklamada, 2000'li yıllardan sonra Büyük Kanal projesinin devreye girmesi ile birlikte denizin temizlenmeye ve İzmirlilerin de denizi hatırlamaya başladığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de körfezin temizlenme süreci için önemli çalışmalara imza attığını belirtti. 


Odalarının 2007 yılında körfez geçişi, EXPO adası ve plajları projesi ürettiğini, hazırladıkları projeye göre İnciraltı ve Çiğli arasındaki 6 kilometrelik mesafenin tünel ve viyadüklerle bağlanmasının planlandığını dile getiren Demirtaş, bu projenin İzmir'in gündemine girdiğini ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın "35 İzmir 35 Proje"sinin arasında yer aldığını kaydetti. 


Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklamalardan "Bostanlı-İnciraltı Körfez Geçiş Projesi"nin güzergahının netleştiğini ve proje aşamasının 2014 yılında biteceğini öğrendiklerini ifade eden Demirtaş, Bakan Yıldırım'ın bu proje ile icraatçı bakan kimliğini ve ne kadar İzmir sevdalısı...