06 / 07 / 2024

İzmir Gebze Otoyol projesinin finansı

İzmir Gebze Otoyol projesinin finansı

Farklı sektörlere yönelik proje finansmanı işlemlerinde bilgi birikimi ve uzmanlığı ile katma değer sağlayan Finansbank, bu alandaki başarılı çalışmalarını aldığı ödüllerle taçlandırdı.

Otoyol A.Ş. işletmeleri için kira ödemiyor iddiası!

Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nu işleten ve devletten “Geçiş garantisi” alan Otoyol A.Ş.'nin kira ödemediği iddia edildi. 

Osmangazi Köprüsü’nde hisse satışı için JPMorgan’a yetki!

Gebze-İzmir otoyolunun işletmesini üstlenen Otoyol Yatırım A.Ş. potansiyel hisse satışı için uluslararası yatırım bankası olan JPMorgan'ı danışmanlık için yetkilendirdi...

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun parlattığı 96 bölge!

İstanbul ile İzmir arasındaki mesafeyi 140 kilometre kısaltacak olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, güzergahı üzerindeki 96 bölgedeki tarla ve arazi fiyatlarını yükseltti...

İstanbul-İzmir otoyol güzergahında gayrimenkul fiyatları yüzde 36 arttı!

Yüzde 95'i tamamlanan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu güzergahında bulunan gayrimenkullerin fiyatı son 2 yılda ortalama yüzde 36 arttı...

Gebze-İzmir Otoyolu konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarını katladı!

Endeksa, Gebze-İzmir Otoyolu projesi güzergahında bulunan Bursa ve İzmir‘de konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarındaki değer artış oranlarını açıkladı...

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 95'i tamam!

İstanbul ile İzmir arası karayolu ulaşımını 9 saatten 3,5 saate indirmesi planlanan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 95'i tamamlandı.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 90'ı tamam!

İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yaklaşık yüzde 90'ı tamamlandı...

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu yeni ödüller bekliyor!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen Otoyol A.Ş. yaklaşık 8 milyar dolar tutarındaki finansman için 8 Türk, 4 yabancı banka ve finans kuruluşundan 5 milyar dolar tutarında kredi sağladı.

İzmir-Antalya Otoyolu 2. Etap ihalesi 21 Haziran'da!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir-Antalya Otoyol Projesi'nin ikinci etabı olan Aydın-Denizli Otoyolu için 21 Haziran'da ihaleye çıkılacağını söyledi.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 88'i tamam!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 88'i tamamlandı.Yol hizmete açıldığında İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate inecek. Proje kapsamında hayata geçirilen 36 viyadükten 17'si bitti. 

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu İznik'i değerlendirdi!

İznik’e bağlı mahalle ve köylerdeki araziler değerleniyor. 427 km’lik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek. İşte İznik’e yatırım yapmak için beş neden...

İzmir'de altyapı yatırımları arsa fiyatlarını uçurdu!

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, İzmir’de otoyol ve kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle özellikle arsa-arazi ve yapılaşmalara olan talebin arttığını söylüyor.

İstanbul Otoyol projesi kente değer kattı!

İzmir ile İstanbul arası karayolu ulaşımını 3 saate indirecek İstanbul Otoyol’u projesi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak. Projenin büyük kısmı tamamlandı. 

İzmir Gebze Otoyol projesinin finansı Haberi

İzmir Gebze Otoyol projesinin finansı

Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanında başarılı anlaşmalara imza atan Finansbank’a, Bonds&Loans, Thomson Reuters Project Finance International, MidSEFF gibi dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli kurumlarından ödüller yağdı.


Finansbank,2015 yılı sonunda Türkiye’de gerçekleştirilen proje finansmanı ve özel sektörün tahvil ihracı işlemlerinin değerlendirildiği Bonds&Loans Türkiye ödüllerinde 3’ü birincilik olmak üzere 4 kategoride toplam 9 ödüle layık görüldü. Başarısını 2016 yılında da getirdiği ödüllere taşıyan Finansbank, alanında en prestijli ödüller arasında yer alan Thomson Reuters Project Finance International (PFI) ödüllerinde, finansman sağladığı Bilkent Kamu Özel Sektör Ortaklığı Projesi ile, Türkiye’de yılın anlaşması niteliğinde olan “Turkish Deal of the Year” ödülünü almaya hak kazandı.2016’da sürdürülebilir enerji kapsamında EBRD, EIB ve Avrupa Birliği’nin desteği ile gerçekleştirilen Türkiye Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (MidSEFF) kapsamında bir...