29 / 04 / 2024

Gebze-İzmir Otoyolu konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarını katladı!

Gebze-İzmir Otoyolu konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarını katladı!

Endeksa, Gebze-İzmir Otoyolu projesi güzergahında bulunan Bursa ve İzmir‘de konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarındaki değer artış oranlarını açıkladı...



Endeksa verilerine göre Gebze-İzmir Otoyol projesi güzergahındaki bölgelerin son 3 yıldaki fiyat artışları incelendiğinde de en yüksek artışın İzmir’de olduğu görülüyor. İzmir’de son 3 yılda konut fiyatlarında yüzde 152, imarlı arsa fiyatlarında yüzde 58, tarla fiyatlarında ise yüze 65 artış olduğu belirtiliyor.

Tarla fiyatlarında yüksek artış

Proje güzergahındaki tarla fiyatlarına bakıldığında; Mustafakemalpaşa, Bursa ve Karacabey’de değer artışı dikkat çekiyor. Son 3 yılda tarla fiyatlarında Mustafakemalpaşa’da yüzde 100, Bursa’da yüzde 74, Karacabey’de yüzde 72 artış olduğu gözleniyor.

Gebze-İzmir Otoyolu konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarını katladı!

Proje ile ilgili olarak yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Endeksa. com Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, şunları söyledi; "Yaptığımız analizlerde ulaşım projelerinin gayrimenkul fiyatlarını önemli ölçüde etkilediğini görüyoruz. Gebze-İzmir Otoyol projesi de güzergahında bulunan konut ve arsa fiyatlarını önemli ölçüde etkiledi. Önümüzdeki dönemde de bu bölgelerde gayrimenkul fiyatlarında artışın devam edeceğini öngörüyoruz. Bu bölgelerde gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenlere halihazırda fiyatı yükselmiş bölgelerden ziyade yeni gelişmekte olan bölgelere odaklanmalarını tavsiye ederiz. Otoyol projesinin tamamlanması ile bu bölgelerde daha fazla artış beklemekteyiz."


Geri Dön