30 / 04 / 2024

izmir gültepe yağmur suyu hattı

izmir gültepe yağmur suyu hattı

İZSU düşük kotta olduğu için yoğun yağışlarda dere yatağına dönüşen Gültepe bölgesindeki 4 cadde için 12 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeyerek yağmur sularını kontrol altına alacak

Bu da oldu; Taylor Swift konserinde yağan yağmur satışa çıkarıldı! Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız

Gün geçmiyor ki dünyadaki satış çılgınlığı farklı bir boyuta ulaşmasın. Bu kez Taylor Swift konserinde yağan yağmur olduğu iddiasıyla bir kavanoz su satışa çıkarıldı. Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız. İşte detaylar.

Dolar 25 gün sonra resmen yağmur gibi yağacak! Ekonomist Necmettin Batırel açıkladı! Doları olanlar koşun bakın!

Ekonomist Necmettin Batırel'den dolar ile ilgili farklı bir yorum geldi. 25 gün sonra piyasalara yağmur gibi dolar yağacağını söyleyen Batırel dikkatleri üzerine çekti. Doları olanlar koşun bakın!

İzmir Gültepe'nin kentsel dönüşüm planları iptal edildi! 

İzmir Gültepe'de Konak Belediyesi tarafınca yapılan Gültepe kentsel dönüşüm planları İzmir 4.İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

İzmir Gültepe'de kentsel dönüşüm ada ada yapılacak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe esnafıyla bir araya geldi ve esnafın taleplerini ve yaşadıkları sorunları dinledi. Abdül Batur, bölgedeki kentsel dönüşümle ilgili konuştu.

İzmir Gültepe sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Gültepe Semti Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin genel kurulunda konuşan mahalleli, kentsel dönüşüme tepki gösterdi. 

İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe Planları olarak bilinen kentsel dönüşüm planının iptali için dava açılacağını belirtti.

Gültepe'nin imar planları askıya çıktı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının askıya çıkmasının ardından muhtarlar ve vatandaşların sorularına cevap verdi. 

Malatya Yağmur Apartmanı’ndaki bilinçsiz yıkım 2 binaya hasar verdi!

Malatya depreminde ağır hasar gören Yağmur Apartmanı’nın yıkım çalışmaları sırasında 2 bina hasar gördü. 2 binada tahliye gerçekleşti.

Yağmur Tanrısevsin seramik okulu açıyor!

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu oyuncu Yağmur Tanrısevsin seramik okulu açıyor...

Malatya’daki Yağmur Apartmanı yıkılırken çöktü!

Elazığ Sivrice’de meydana gelen depremden sonra Malatya’da hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Yıkım çalışması sırasında Yağmur Apartmanı’n bir anda çöktüğü belirtildi.

İzmir Gültepe'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

İzmir’in kalbi Konak’ın Gültepe Semti’nde bulunan ve halk arasında ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgenin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü.

İzmir Gültepe'nin imar planları meclisten geçti!

İzmir Konak  Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı düzenlendi. Gültepe imar planları, komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis onayından geçti.

İzmir Gültepe'nin imar planları masaya yatırıldı!

Konak Belediyesinin Haziran ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda 15 mahalleyi kapsayan ‘Gültepe Planlama Bölgesi’ için hazırlanan yeni uygulama imar planları görüşüldü.

izmir gültepe yağmur suyu hattı Haberi

izmir gültepe yağmur suyu hattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gültepe bölgesinde bulunan Çınartepe, Atamer, Anadolu, Trakya, Murat, Çamkule, Saygı, Ulubatlı, Yavuz Selim, Boğaziçi, Mersinli, Halkapınar ve Umurbey mahallerini kapsayan 400 hektarlık bölgede 12 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı döşeyecek, 14 kilometre uzunluğunda da atık su şebekesi yenileyecek. Oluşturulacak yeni yağmur suyu hattı ile saniyede 21 metreküp yağmur suyu Gıda Çarşısı’nın bulunduğu bölgeden geçerek toplam 5 adet 1400 milimetre çapında borular ile Meles Deresi’ne aktarılacak.


İHALE TAMAMLANDI

İmalatların tamamlanması ile birlikte daha önce yağışlı havalarda yaşanan sıkıntının artık son bulacağını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Bu bölgenin yağmur suyu sorununu çözmek amacıyla 2014 yılının Mayıs ayında başladığımız proje çalışmalarını aynı yıl Ağustos ayı sonunda tamamladık. Ancak yağmur sularını Meles Deresi’ne ulaştıracağımız Umurbey Mahallesi’ne mülkiyet...