12 / 05 / 2024

izmir güneş panelleri

izmir güneş panelleri

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş GYO İzmir Torbalı'da güneş panelleri elektrik üretim tesisini 4 Mayıs 2014 tarihinde açtı.

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

İzmir Ödemiş güneş enerji santralleri imar planı askıda!

İzmir Ödemiş İlçesi, Orhangazi Mahallesi, 1 parselde lisanssız Güneş Enerji Santralleri yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı....

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Apartman çatılarına güneş panelleri geliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim sağlayacak güneş panellerinin sisteme kazandırılması için çalışmalara başladı. Düzenlemeden, yeni inşaatların, toplu konut projelerinin yanı sıra villalarda yararlanabilecek.

İzmir Yenifoça Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Yenifoça bölgesinde Güneş Enerji Santrali amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Tire Güneş Enerji Santrali imar planı yeniden askıda!

İzmir Tire İlçesi, Hasançavuşlar Mevkii, Güneş Enerji Santraline ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yeniden askıya çıkarıldı...

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

İzmir Bağyurdu Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Bağyurdu Güneş Enerji Santrali projesine yönelik hazırlanan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Yüksekköy Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Aliağa Yüksekköy Güneş Enerji Santrali projesinin uygulama ve nazım imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Tarsus kapalı semt pazarı çatısına güneş enerji paneli kurulacak!

TARSUS’ta bulunan kapalı semt pazarlarının çatılarına, elektrik üretimi için güneş enerji panelleri konulacak. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, tasarruf sağlamak ve temiz enerji elde etmek adına konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Fransa’da güneş enerjili caddeler yapılacak!

Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Güneş panelleri neden yollara döşenecek? Nasıl çalışacak ve masrafını göze almaya değecek mi? İşte projenin detayları...

Yingli Solar’dan Kahramanmaraş’a güneş enerjisi santrali kuruyor!

Yingli Solar panelleri kullanıldı. United Solar işbirliği ile hayata geçen projede, tekstil şirketi İskur’un Kahramanmaraş tesislerine 1 MWp (1001.7 kWp) kapasiteli güneş enerjisi santrali kuruldu. Santral yılda 1,64GWh elektrik üretecek.

Adıyaman Güneş Enerjisi Santrali 1 ay içinde kurulacak!

Adıyaman'da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilk ve tek, devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, bir ay içerisinde panelleri kurularak hayata geçirilecek. Projeyle, tarım kenti Adıyaman'ın ırgat kent olmaktan kurtarılması planlanıyor.

izmir güneş panelleri Haberi

izmir güneş panelleri

Reysaş GYO tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz tarafından 06.03.2013 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyurmuş olduğumuz, portföyümüzde yer alan İzmir Torbalı'daki deponun çatısında kurulmuş olan GES (Güneş Panelleri İle Elektrik Üretim) Tesisi'nin açılışı, 4 Mayıs 2014 Pazar günü T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn.Taner Yıldız tarafından yapılmıştır. 


Çatı üzerinde kurulacak 600 kWp'lik yeni II.Ünite'nin antlaşmaları Alman Solar-Fabrik AG ile yapılmıştır. Yeşil Lojistik kapsamında değerlendirilecek bu projede, tesisin toplam kurulu gücünün Temmuz 2014'te 850 kWp'e çıkartılması ile yılda 1.525.000 KWH'lik elektrik üretimi gerçekleştirmesi ve 839 ton karbondioksit salınımının azaltılması hedeflenmektedir. 


Tesis bu yatırım ile çatı üzerinde kurulu Türkiye'nin en büyük Güneş Panelleri ile elektrik üretim tesisi olacaktır.


Reysaş, hız kesmeyen büyümesi ile çeşitli lokasyonlardaki diğer depolarımız üzerinde de  benzer yatırımları kısa ve...