20 / 05 / 2024

İzmir Harmandalı Cemevinin inşaatı neden yapılmıyor

İzmir Harmandalı Cemevinin inşaatı neden yapılmıyor

Cem Vakfı Din İşleri Daire Başkanı Hayati Doğan "İnşaatın yapılmaması belediye başkanının suçu değildir. Edindiğim bilgilere göre altyapı çalışmaları hala tamamlanmamış, gerekli prosedürler yerine getirilmemiştir" dedi.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Çiğli Belediyesi, Harmandalı'da uzun zamandır çözüme kavuşması beklenen imar sorunlarında mutlu sona ulaşıyor. Belediye yeni imar planları düzenlemesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 

İzmir Harmanlı bölgesine imar müjdesi!

İzmir'de Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözecek olan imar planı düzenlemesini Belediye Meclisinde görüştükten sonra onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine iletti. 

İzmir'de 7 cemevi imar planlarına ibadet alanı olarak işlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmire genelindeki 7 cemevinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi kararı verdi...

Çiğli'ye Millet Bahçesi müjdesi!

AK Parti Çiğli Adayı Okan Korkmaz, projelerini Egeli Sabah’a anlattı. İzmir’in en büyük sorunu Harmandalı çöplüğünü kaldıracaklarını belirten Korkmaz, “Yerine Millet Bahçesi yapacağız” dedi

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

Biva Kent'te 1.400 TL taksitle hemen teslim daireler!

İzmir Çiğli Harmandalı'nda hayata geçirilen Çiğli Biva Kent projesinde 1.400 TL taksitle ev sahibi olmak mümkün...

Özdeker İnşaat, Çiğli Harmandalı'na yoğunlaştı!

Son 3 yılda 300 konut, 24 dükkân ve 3 adet fabrika inşaatını başarıyla tamamlayan Özdeker İnşaat, yatırımlarını Çiğli Harmandalı'nda yoğunlaştırdı. Firma, bu bölgede Marka333 ve MarkaCity adında iki büyük projeyi hayata geçiriyor.

İzmir Marka 333'ün yüzde 40'ı satıldı!

SON 4 yılda birçok önemli projeye imza atan Özdeker İnşaat, İzmir Çiğli Harmandalı bölgesinde ilk projesi olan Marka333'ü hayata geçirdi. Lansmanı ekimde yapılan projenin yüzde 40'ı satıldı.

İzmir Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi inşaatı tamam!

Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi'nin inşaatını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'ya kuracağı kültür merkezi ve cemevinin proje çalışmalarını da bitirip yapım ihalesi için kolları sıvadı.

İzmir Harmandalı'ndaki çöp tesisi sorunu ne zaman çözümlenecek?

2009'da Harmandalı'daki çöp tesisini 24 ayda boşaltmayı planladıklarını söyleyen Kocaoğlu, oda temsilcileriyle yaptığı toplantıda bu kez 2019'a kadar bu sorunu çözmek istediğini söyledi

İzmir Harmandalı Cemevinin inşaatı neden yapılmıyor Haberi

İzmir Harmandalı Cemevinin inşaatı neden yapılmıyor

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın, siyasi rekabet yüzünden cemevi yapmadığı iddialarının kaynağı olduğu belirtilen Cem Vakfı Din İşleri Daire Başkanı Hayati Doğan Yurt'a yaptığı açıklamada, Cem Vakfı İzmir Şube Başkanı Lütfü Çevik ve Harmandalı Cem Vakfı Başkanı Songül Yaşar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın siyasi rekabet yüzünden cemevini yapmadığı iddialarını kendisinin dillendirdiği iddialarını yalanladı. Hayati Doğan Yurt'a konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı: "İnşaatın yapılmaması belediye başkanının suçu değildir. Edindiğim bilgilere göre altyapı çalışmaları hala tamamlanmamış, gerekli prosedürler yerine getirilmemiştir. Cemevi siyasete kurban edilmiş iddiasına katılmıyorum. Ayrıca Songül Yaşar'ın görevden alınması ile ilgili başkanın ve benim beyanım yoktur. Çünkü benim başkanlığım döneminde Songül Yaşar yönetim kurulu üyesiydi. Buna rağmen gerekli yardımlar başkan Hasan Aslan tarafından yapılmıştır."


Herkesin içinde söyledi 

Hayati Doğan'ın Çiğli...