04 / 05 / 2024

izmir iç hatlar terminali ne zaman açılacak

izmir iç hatlar terminali ne zaman açılacak

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Atatürk Havalimanı 51 milyon yolcuyu geçti, Avrupa’nın en büyük beşinci havalimanı haline geldiğini belirterek, "İzmir iç hatlar terminalini mart ayı içinde hizmete almayı planlıyoruz." dedi...

İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam yapıldı? Ekonomi sınıfı uçak biletleri ne kadar oldu?

İç hatlar ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyatın artırıldığı açıklandı. Buan göre, yurt içi uçuşlarda tavan fiyat yüzde 30'luk artış ile 3 bin 250 TL'ye kadar yükseltildi.

İzmir için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'i yıkan 6 neden!

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin İzmir Seferihisar Deprem Raporu’na göre, İzmir’de yıkım 6 kötünün bir araya gelmesiyle oldu: Kötü zemin, kötü beton, kötü demir, kötü mühendislik, kötü işçilik, kötü denetim gibi nedenler büyük bir faciaya neden oldu.

İzmir için dönüşüm vakti!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Şimdi İzmir için dönüşüm vakti, vakit İzmir tarihinin en büyük dönüşümüne bismillah deme vakti." dedi.

İnşaatçılar Derneği İzmir için harekete geçti!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında ilde kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanan İnşaatçılar Derneği, önceki gün toplantı düzenledi. 

İzmir iş dünyası, ailelerini kaybeden depremzedeleri ev sahibi yapacak!

İzmir iş dünyası tarafından başlatılan "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasıyla depremde hayatını kaybedenlerin ailelerinin ev sahibi yapılması planlanıyor.

İzmir için korkutan deprem uyarısı!

İzmir’in deprem riskinin henüz bitmediğini dile getiren Dr. İsmail Kuşçu, 352 yıldır kırılmayan fay üzerinde duran İzmir’i her an daha büyük bir depremin vurabileceğini belirtti.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

İzmir için uyarı! 7 üzerindeki depremde 70 bin bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, deprem bölgesinde yer alan şehir için hazırladığı raporu açıkladı. Yapılan araştırmada İzmir'de 7 ve üzerinde bir depremde 670 binadan 70 bininin yıkılacağı ve ağır hasar alacağı belirtildi. Can kaybının ise 30 binin üzerinde olacağı kaydedildi.

İzmir için deprem master planı önerisi!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 5.4’lük sarsıntı yaşanmasıyla deprem gerçeği gündeme geldi. İzmir’in deprem master planı olmadığı belirlendi.

İzmir için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Çeşme ve Urla ilçeleri sınırları içerisinde yer alan  bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul ve Ankara'dan göç edenler İzmir'i seçiyor!

İstanbul ve Ankara'dan göç edenler İzmir'i tercih ediyor. Yoğun göç ve markalı konut projeleri ile kentte yatırımların artması bekleniyor.

izmir iç hatlar terminali ne zaman açılacak Haberi

izmir iç hatlar terminali ne zaman açılacak


TAV Havalimanları açıklamasına göre, şirket 2013 yılında net karını önceki yıla göre yüzde 3 artırarak 133 milyon avroya yükseltti.


Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 1997 yılında kuruluşlarından bu yana attıkları güçlü temellerin, bugünlerde meyvelerini topladıklarını belirtti.


Bu temellerin üzerine inşa ettikleri bilgi sermayesinin, kendilerini güvenle ileriye taşırken her yıl hız kesmeden yepyeni başarılara imza attıklarını ifade eden Şener, şunları kaydetti:


"Finansal olarak, 2013 yılı için ortaklarımıza ve paydaşlarımıza bildirdiğimiz tüm hedeflere ulaştık. TFRS 11 ve TFRS Yorum 12 için düzeltilmiş olarak açıkladığımız yolcu, ciro, FAVÖK ve yatırım harcaması tutarlarımızın tümü verdiğimiz hedeflere uygun olarak gerçekleşti. TFRS Yorum 12 için düzeltilmiş rakamlarla baktığımızda, ciroda yüzde 7 büyüme yakalayarak 904 milyon avroya, FAVÖK’te yüzde 16 büyüyerek 381 milyon...