17 / 05 / 2024

İzmir Ildırı Körfezi Projesi

İzmir Ildırı Körfezi Projesi

İzmir lldırı Körfezi Projesi, Çeşme'ye hayat verecek. Bakan Mehmet Özhaseki, "Çeşme, 12 ay yaşayacak" vurgusunu yaptı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, "İlgi, Çeşme'nin üzerinde olacak" dedi.

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! İzmir Körfezi’nde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan son dakika bilgilerine göre, İzmir Körfezi’nde deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde yaşanan deprem, saat 1.25’te, yerin 7.03 km derinliğinde ve 3,3 şiddetinde yaşandı.

Gökova Körfezi'ndeki Karaca Adası'nın fiyatı 225 milyon TL'ye çıktı!

Muğla Gökova Körfezi'nde yer alan 316 bin metrekarelik Karaca Adası'nın fiyatı 50 milyon TL artırıldı ve 225 milyon TL'ye çıkarıldı.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Uğur Bulut: Deprem değil, çürük yapılar öldürüyor!

Keçiören Belediyesi Kaymakamı Uğur Bulut, İzmir'deki deprem sonrasında açıklamalarda bulundu. Bulut, ''Deprem öldürmüyor, çürük yapılar öldürüyor. Özellikle deprem bölgelerindeki kentsel dönüşümleri ivedilikle yapmalıyız'' dedi.

İzmir depremi Edremit Körfezi'nde DASK talebini artırdı!

Edremit Körfezi'nde, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortası (DASK) talebinde de artış görüldü.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

Doğanlar ve Rıza Bey apartmanları çürük raporuna rağmen yıkılmadı mı?

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık bugünkü yazısında İzmir depremini kaleme aldı. İşte Aşık'ın "Çürük apartman" başlıklı o yazısı...

Kuşadası Körfezi'ne dikkat! Gerilim arttı!

Doç. Dr. Toker, "Batıdaki stres transferi Ege Denizi açıklarına doğru yırtılarak ilerlemekte fakat doğuda Kuşadası Körfezi'nin orda bu stresin boşalmadığını, orda gerilimin artığını görüyoruz" dedi.

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

İzmir depreminde yıkılan 2 bina çürük raporlu!

İzmir'de geçtiğimiz gün meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem nedeniyle Bayraklı ilçesinde yıkılan Doğanlar ile Rızabey apartmanlarına, ilçe belediyesinin 2012 ve 2018’de ‘çürük’ raporu verdiği ortaya çıktı.

İzmir Körfezi Evleri'nde faiz 0.98'e sabitledi!

Türkiye genelinde konut kredi faiz oranları düşmeye devam ederken Ege-Koop’tan müjde geldi. Ege-Koop'un 13. Onur Projesi İzmir Körfezi Evleri'nde, son 9 daire için konut kredi faiz oranlarını 0.98'e sabitledi.

İzmir Ildırı Körfezi Projesi Haberi

İzmir Ildırı Körfezi Projesi

İzmir Çeşme'nin sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca ilgi çeken, yaşanılan bir ilçe haline gelmesi için Folkart sporsorluğunda yeni ve çarpıcı bir projeye imza atılıyor. lldırı Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi İlan Edilmesi Projesi olarak adlandırılan proje kapsamında, ilk olarak ildir Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilecek. Ardından bölgenin korunması için yasal mevzuat incelenecek ve yeni mevzuat çalışmaları yapılacak. 


Gerekli yasal izinler alınarak, bilimsel raporlar ışığında, belirlenen noktalara balık bibi su canlılarının yaşamasına imkân Bağlayacak yapay resifler batırılacak. Balıkların yuva olarak kullanabilecekleri yapay resifler sayesinde sualtı canlılarının sayısı artırılacak. Bölge trol ve benzeri sualtına zarar verici ticari avcılığa kapatılacak, amatör olta balıkçılığına ve sualtı sporlarına serbest olacak. 


İnceleme gezisi


 Projeyle Çeşme'nin sadece yazın değil 4 mevsim yaşanan bir çekim merkezi...