02 / 05 / 2024

Folkart'tan İzmir Ildırı Körfezi Projesi'ne destek!

Folkart'tan İzmir Ildırı Körfezi Projesi'ne destek!

İzmir lldırı Körfezi Projesi, Çeşme'ye hayat verecek. Bakan Mehmet Özhaseki, "Çeşme, 12 ay yaşayacak" vurgusunu yaptı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, "İlgi, Çeşme'nin üzerinde olacak" dedi.



İzmir Çeşme'nin sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca ilgi çeken, yaşanılan bir ilçe haline gelmesi için Folkart sporsorluğunda yeni ve çarpıcı bir projeye imza atılıyor. lldırı Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi İlan Edilmesi Projesi olarak adlandırılan proje kapsamında, ilk olarak ildir Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilecek. Ardından bölgenin korunması için yasal mevzuat incelenecek ve yeni mevzuat çalışmaları yapılacak. 


Gerekli yasal izinler alınarak, bilimsel raporlar ışığında, belirlenen noktalara balık bibi su canlılarının yaşamasına imkân Bağlayacak yapay resifler batırılacak. Balıkların yuva olarak kullanabilecekleri yapay resifler sayesinde sualtı canlılarının sayısı artırılacak. Bölge trol ve benzeri sualtına zarar verici ticari avcılığa kapatılacak, amatör olta balıkçılığına ve sualtı sporlarına serbest olacak. 


İnceleme gezisi


 Projeyle Çeşme'nin sadece yazın değil 4 mevsim yaşanan bir çekim merkezi haline gelmesi hedefleniyor. Projeye en önemli desteği Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki verdi. Geçen gün İzmir'e gelen ve çeşitli incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki, Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nden açıldığı yatla ildir Körfezi'nde inceleme gezisi yaptı. Bölgenin bakir olduğunu ve korunması gerektiğini belirten Bakan Özhaseki, "ildir Körfezi ile ilgili çok iyi bir rapor hazırlanmış bu doğrultuda biz de çalışmalarımızı yapacağız. Çeşme, 12 ay yaşayan bir bölge haline gelecek" dedi. 


Bakan Özhaseki'ye inceleme gezisinde  İzmir  Valisi Erol Ayyıldız, İl Başkanı Bülent Delican, AK Partili bazı milletvekilleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Ben TV Genel Yayın Yönetmeni Erol Yaraş ve bazı İzmirli işadamları eşlik etti. İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin'e ait Seagull adlı sıık. Bu proje, nadir projelerden biridir" dedi per lüks yatla ildir Körtezi'ndeki inceleme gezisinde Bakan Özhaseki, projenin fikir babası gazeteci Erol Yaraş ve ilgililerden proje hakkında bilgi aldı. 


'Geleceğe mirasımız olacak' 


Projenin sponsoru Folkart Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Çeşme sadece İzmir için değil tüm Türkiye için çok büyük bir değer. Çeşme projesi de bizim ilgimizi çeken bir proje oldu. Çeşme'nin yılın 12 ayı yaşanılabilir bir bölge haline gelmesinde söz konusu projenin ciddi bir adım olduğunu düşünüyoruz. Geleceğe miras olarak bırakabileceğimiz güzel bir körfezin oluşmasına katkı sağlayacağız. Balık türlerinin artarak çeşitlenmesi, doğal ortamlarında yavrulamalarının sağlanması gibi işlevler üstlenecek projenin Çeşme'yi daha da ilgi çekici bir yer haline getirmesini hedefliyoruz" diye konuştu. 




Milliyet Ege


Geri Dön