25 / 05 / 2024

İzmir İli Çevre Koruma Vakfı

İzmir İli Çevre Koruma Vakfı

İZÇEV Genel Koordinatörü Tatar: "İlgili mevzuta hakim olunmaması nedeniyle alınacak yanlış kararlar ya da ihmaller karşısında belediye başkanları 5 yıla kadar hapis ve 5,2 milyon lira para cezalarıyla karşı karşıya gelebilir" dedi

Çevre mevzuatını bilmeyen belediye başkanına ağır yaptırımlar geliyor!

İZÇEV Genel Koordinatörü Tatar: "İlgili mevzuta hakim olunmaması nedeniyle alınacak yanlış kararlar ya da ihmaller karşısında belediye başkanları 5 yıla kadar hapis ve 5,2 milyon lira para cezalarıyla karşı karşıya gelebilir" dedi

Eyüpsultan Pirinççi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli İstanbul İli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 1/5000 Ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planı askıda...

İzmir Çiğli'de satılık 23 bin 686 metrekare arsa! 87 milyon TL'ye...

İZELMAN A.Ş., İzmir İli, Çiğli İlçesi, Büyük Çiğli Mahallesi 35280 ada 1 parselde yer alan arsayı satıyor...

TOKİ'den İzmir Aliağa'ya 759 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına devam eden TOKİ, İzmir İli Aliağa İlçesi Samurlu Mahallesi 759 16 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 22 Eylül'de gerçekleştirecek. 

TOKİ'den İzmir Çiğli'ye iki yeni okul müjdesi! İhalesi bugün!

İzmir İli Çiğli İlçesi Küçükçiğli Mahallesi (Akiş Öğütçü Ortaokulu) 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Karşıyaka İlçesi Örnekköy Mahallesi (Engin Hayri Özmeriç İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den İzmir Çiğli'ye iki yeni okul!

İzmir İli Çiğli İlçesi Küçükçiğli Mahallesi (Akiş Öğütçü Ortaokulu) 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Karşıyaka İlçesi Örnekköy Mahallesi (Engin Hayri Özmeriç İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den İzmir Çiğli'ye 2 yeni okul!

İzmir İli Çiğli İlçesi Küçükçiğli Mahallesi (Akiş Öğütçü Ortaokulu) 24 Derslikli Eğitim Yapısı, Karşıyaka İlçesi Örnekköy Mahallesi (Engin Hayri Özmeriç İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 15 Nisan'da yapılacak.

TOKİ'den İzmir Uzundere'ye 809 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına devam eden TOKİ, İzmir İli Karabağlar İlçesi Uzundere Mahallesi 809 Konut 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

O ilde yaşayanlar dikkat!

İzmir İli Karabağlar İlçesi Uzundere Mahallesi 809 Konut 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ İzmir Uzundere projesi 26 Ocak'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir İli Karabağlar İlçesi Uzundere Mahallesi 809 Konut 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 26 Ocak 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den o ile 612 ucuz konut müjdesi!

İzmir İli Seferihisar İlçesi Camiikebir Mahallesi 2. Bölge 612 Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 10:30'da yapılacak.

Bu ilde yaşayanlar için müjde geldi! 

İzmir İli Seferihisar İlçesi Camiikebir Mahallesi 2. Bölge 612 Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

Bu şehirde yaşayan vatandaşlara müjde!

İzmir İli Seferihisar İlçesi Camiikebir Mahallesi 1. Bölge 410 Konut, 30 Adet Dükkan, 1 Adet Cami ve 1 adet İlköğretim Okulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

O şehirde yaşayanlara müjde!

İzmir İli Seferihisar İlçesi Camiikebir Mahallesi 1. Bölge 410 Konut, 30 Adet Dükkan, 1 Adet Cami ve 1 adet İlköğretim Okulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

İzmir İli Çevre Koruma Vakfı Haberi

İzmir İli Çevre Koruma Vakfı


Belediyecilik hizmetlerinin önemli bir bölümünü oluşturan çevre ve şehircilik uygulamalarının, ilgili mevzuatın bilinmemesi halinde belediye başkanları için ağır yaptırımları beraberinde getirebileceği uyarısında bulunuldu. İzmir İli Çevre Koruma Vakfı (ÎZÇEV) Genel Koordinatörü Osman Tatar, yaptığı açıklamada, yaklaşan yerel seçimler öncesinde, belediye başkan adaylarının vaatlerinin en başında da kentsel dönüşüm, çöp depolama alanları, çevre düzeni gibi konuların geldiğine işaret etti. Belediyecilik hizmetlerinin neredeyse yüzde 90'ınm çevre ve şehircilik uygulamalarından oluştuğu dikkate alındığında, bunun son derece normal olduğunu ifade eden Tatar, seçilecek belediye başkanlarının bu vaatlerini yerine getirirken ilgili mevzuata uygun hareket etmele ri gerektiğini ifade etti. Yürürlükteki mevzuatta, bazı ihlal durumları için çok ağır yaptırımların bulunduğuna dikkati çeken Tatar, şu bilgileri verdi: "İlgili mevzuata hakim olunmaması nedeniyle alınacak yanlış kararlarya da...