02 / 05 / 2024

İzmir İmar Yönetmelikleri

İzmir İmar Yönetmelikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, 10 Mayıs 2002 tarihinde yürürlüğe girdi. İzmir İmar Yönetmeliği 'nde yerleşme alanları ve bu alanlardaki yapılaşmalar ile ilgili esaslara yer veriliyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31602 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Tunç Soyer'den İmar Yönetmeliği teşekkürü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu’nun temsilcileriyle buluştu. Gerçekleştirilen buluşmada 40 kişilik İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu üyelerine taslağın hazırlanmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi!

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Yeni imar yönetmeliği dikey yapılaşmaya teşvik ediyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin dikey mimari ile büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

Yeni imar yönetmeliği sorun çıkarabilir!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin yatayda büyümesinden çok dikeyde büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

İzmir'in büyük projeleri yasa ve yönetmeliklere aykırı mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde başladığı, değeri yüz milyonlar lirayı bulan büyük projelerde yasa ve yönetmelikleri dikkate almıyor.

Binalarda çekme mesafesi nedir?

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor. Peki, binalarda çekme mesafesi nedir?

İzmir'deki binaların kat yüksekliği ne kadar olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir'in simgesi Kordon'un silüetini bozacak.

Kordon'da binalar 10 metre daha yükselecek!

Utku Bolulu’nun DHA’da yeralan haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yapılan kat yüksekliği artışları İzmir’in simgesi Kordon’un silüetini bozacak.

İmar Affı süresi 5 yıl uzatılsın!

İmar mağdurları af için meydanda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle görüştüler; yasanın kaldırılmasının adil olmadığını ifade ettiler.

Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014!

28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ilgili yönetmelikler de Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014..

İzmir İmar Yönetmelikleri Haberi

İzmir İmar Yönetmelikleri

İzmir İmar Yönetmeliği!


 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR YÖNETMELİĞİ


Meclis Kararı Tarihi ve Sayısı: 21.03.2002 - 05/19

Yürürlük tarihi: 10 Mayıs 2002



  Amaç

            Madde 1– Bu yönetmeliğin amacı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve mücavir alan sınırları içindeki yerleşme alanları ve bu alanlardaki yapılaşmaların imar planları ve bu planların öngördüğü koşullarla uyumlu, imar kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri ile fen, sağlık ve çevre koşullarına uygun, kamu yararı gözetilerek sağlıklı ve güvenli yaşamı güvence altına alacak şekilde oluşumunu sağlamaktır.


  Kapsam

            Madde 2– (Değişik madde: Yürürlük Tarihi-05/11/2012) Bu yönetmelik, İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ belediye ve mücavir alan sınırları içinde uygulanır.


            Yasal Dayanak

Madde 3– (Değişik madde: Yürürlük Tarihi-05/11/2012) Bu yönetmelik; 3194 sayılı İmar Kanunu,...