02 / 05 / 2024

İzmir inşaatları

İzmir inşaatları

Kentsel dönüşüm kapsamında izmir'in pek çok ilçesinde riskli binalar yıkılıp yerlerine yenileri yükseliyor. Ancak, yeterli tedbirin alınmaması vatandaşın can güvenliğini tehlikeye sokuyor.

İzmir'de bir inşaat mühendisi evinde ölü bulundu!

İzmir’in Bornova ilçesinde, bir inşaat mühendisi evinde ölü olarak bulundu. Cinayeti işleyen zanlı ya da zanlılar arkalarında delil bırakmamak için evdeki eşyaları ateşe vererek kayıplara karıştı.

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

Alaçatı'daki inşaatlar için Şehir Plancıları Odası'ndan çağrı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Alaçatı'daki inşaatların kanuna aykırı olduğunu dile getirerek inşaatların durdurulması gerektiğini dile getirdi. 

Sultangazi'de üniversite inşaatları yükseliyor!

Sultangazi Belediyesi, eğitime yönelik yatırımlarını yeni üniversiteler ile devam ettiriyor. Sultangazi'de üniversite inşaatları yükseliyor.

Antalya Tonguç’ta kavşak inşaatları tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Projesi kapsamında Tonguç Caddesi üzerinde başlattığı hemzemin geçiş ve katlı kavşak inşaatları geçtiğimiz gün tamamlandı.

Halep Cerablus'ta konut inşaatları hızlandı!

Halep'in Cerablus ilçesinde, artan nüfus yoğunluğunun konut ihtiyacını karşılamak için yeni bina inşaatları hızlandı. Cerablus Fırat Kalkanı Harekatıyla kısa sürede yeni bir çehreye büründü.

Asım Akansoy: İşçi güvenliği yoksa inşaatlar durdurulmalı!

İçişleri ve Çalışma Eski Bakanı CTP Milletvekili Asım Akansoy, “Bakan Saner’e göre denetim yapılırsa inşaatların tümü duracakmış. Eğer konu insan sağlığı ise, konu işçi güvenliği ise, konu insanların hayatı ise gerekirse tüm inşaatlar durdurulur” dedi.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Ertan Sapankaya: Konut inşaatlarında yüzde 10 artış bekliyoruz!

TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, "Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri dikkate alındığında 2017-2021 yılları arasında konut inşaatlarında İlk üç yılda yüzde 10 son iki yılda ise yüzde 12 oranında artış bekliyoruz" dedi.

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.

Yoav Galant: Gush Etsyon'da inşaatlar yapılmalı!

İsrail İskan Bakanı Yoav Galant, Kudüs'ün güneyindeki Gush Etsyon'a ziyaret düzenledi. Bölgede yarım milyon yerleşimcinin yaşayacağını belirten Galant, "Gush Etsyon'da inşaatlar yapmamız gerekiyor. Burası tarihi ve stratejik önem taşıyor." dedi.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentileri aştı!

ABD'de yeni konut inşaatları mayısta 1.16 milyon adete gerilemesine rağmen beklentileri aştı. İşte ayrıntılar...

Bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor!

Gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor. Yeni yönetmelik taslağına göre; tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılacak tüm malzemelerde, yalıtım özelliği zorunlu olacak.

İzmir inşaatları Haberi

İzmir inşaatları

Kentsel dönüşüm kapsamında izmir'in pek çok ilçesinde riskli binalar yıkılıp yerlerine yenileri yükseliyor. Ancak, yeterli tedbirin alınmaması vatandaşın can güvenliğini tehlikeye sokuyor. 

Yapı stoğunun yüzde 40'ı riskli olan İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü bölgelerde vatandaş tedirgin. 


Yenileme kapsamında gerçekleştirilen yıkım çalışmalarında, yeterli bazen de hiçbir tedbir alınmamasından şikayetçi olan vatandaşlar, "Biz her gün bu sokakları kullanmak zorundayız. Çocuklarımız okula giderken bu sokakları kullanmak zorunda. Ancak yıkım çalışmaları sırasında yıkımı yapılan binalar etrafında her hangi bir güvenlik önlemi alınmıyor. Yolda yürürken başımıza cam parçası mı saplanır, beton mu düşer korkusuyla yaşıyoruz" şeklinde kaygılarını dile getiriyor. Özellikle dar sokaklarda karşılıklı yükselen inşaatların riski daha da artırdığını söyleyen İzmirliler, "Can güvenliğimiz için yenilenen binalar yine bizim can güvenliğimizi hiçe sayarak yenileniyor" diyerek serzenişte bulunuyor. 


Sokaklar...