16 / 05 / 2024

izmir iskele kazasının sebebi

izmir iskele kazasının sebebi

İNŞAAT Mühendisleri Odası Menemen Koyundere’de İzmir-Çanakkale otoyolu viyadük inşaatında iskelenin çöktüğü ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili hazırladığı raporda kalıp iskelesi kurulumunda cıvata eksikliği tespit etti.

Fethiye’de iskele alanının imar planı askıda!

Fethiye Göcek Mahallesi’nde Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ‘iskele alanı’ yapılması planlanıyor. İskele alanının imar planı ise 30 gün askıya çıkarıldı.

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasının ses kayıtları çıktı!

İran’da, 11 kadının yaşamına mal olan Türk jeti kazasında, kokpit ses kayıtları ortaya çıktı. Kabinde pilot Beril Gebeş’in çabalarının yanı sıra, “Allah’ım bize yardım et” çığlıkları da duyuldu. 

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasının ön raporu tamamlanıyor!

Başaran Holding'e ait ve iran topraklarında düşen, 3’ü mürettebat 11 genç kadına mezar olan jet kazasında ön rapor birkaç gün sonra tamamlanacak.

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasının esrarı çözülüyor!

İran’da düşen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği Başaran Holding’e ait jet kazasının esrarı çözülüyor. Karakutular Paris’e gitti...

İzmir’de konutların ortalama metrekare fiyatları 2 bin 725 TL!

Türkiye’de İstanbul’dan sonra konut fiyatlarının en yüksek olduğu ikinci şehir olarak İzmir geliyor. İzmir'de ortalama konut fiyatı 337 bin TL, konut yatırımının ortalama geri dönüş süresi ise 20 yıl olarak açıklandı.

İzmir kentsel dönüşümde hız kazandı!

Kentsel dönüşüm projelerinde çalışmalarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç farklı bölgede birden ihaleye hazırlanıyor. 

Dap İzmir'de yarın akşam Ebru Gündeş konseri!

Dap Yapı tarafından hayata geçirilen Dap İzmir projesinin lansman gecesinde Ebru Gündeş konser verecek. Konser yarın Atatürk Stadı'nda gerçekleşecek.

İzmir’de dönüşüm kapsamında 17 bin konut inşa edildi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kentsel dönüşüm sürecinin gelecek nesilleri koruyacak bir fedakarlık süreci olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşümde düğmelerimizi yeniden iliklemeliyiz” dedi.

Mehmet Özhaseki, İzmir Kentsel Dönüşüm Kurultayına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kaya Termal Otel'de düzenlenen İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayına katıldı.

İzmir'deki binaların yüzde 65'i depreme dayanıksız!

Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

İzmir Alaybey Otoparkı'nın yüzde 80'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Alaybey’de hayata geçirdiği 7 katlı otoparkın yüzde 80'ini tamamladı

İzmir Rahmanlar Barajı'nın inşaatı 2018'de tamam!

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, İzmir'de bulunan 4 projenin inşaat alanlarını gezdi. Eker, yetkililerden çalışmalar ve projelerin inşaat aşamaları hakkında bilgi aldı.

İzmir Opera Binası'nın ihalesine 2 itiraz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka'da inşa edilecek İzmir Opera Binası'nın ihalesinde, ihaleyi kazanan firma ile en düşük teklifi veren konsorsiyumu arasında 102 milyon lira fark olması itirazlara neden oldu.

izmir iskele kazasının sebebi Haberi

izmir iskele kazasının sebebi

Raporda, teknik güvenlik gerekleri ile işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri açısından tasarım, kullanılan malzeme, uygulama ve denetim eksiklikleri ve yanlışları sonucu 4 işçinin yaşamını kaybettiği belirtilen iş kazasının, öngörülebilir ve önlenebilir olduğu açıklandı.


İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere mevkiindeki viyadük inşaatında, harç dökümü sırasında iskelenin çökmesiyle 4 işçinin yaşamını yitirdiği, geçen 4 Ağustos’taki kazayla ilgili rapor hazırlayan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi çarpıcı tespitlerde bulundu. Viyadük ayağındaki, çökme sonucu meydana gelen iş kazasının en önemli etkeninin sorunlu kalıp iskelesi olduğu sonucuna varılan raporda, "Viyadük ayağı kalıp iskelesinin üst ucundaki yatay yönde montajlı taşıyıcı çelik kirişler parçalar halinde bir araya getirilmiş. Uçlarındaki birleşim noktaları, çöken sağ konsol kirişi kısmındaki aşağıya sarkık asılı kalan bölümden anlaşıldığı üzere yetersiz oluşturulmuş. Paralel olarak iskele üst...