04 / 05 / 2024

izmir kadifekale kazma

izmir kadifekale kazma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırmaların ve de üzerindeki binaların yıkılmasının ardından da, Kadife Kale'deki Antik Roma Tiyatrosu kazı alanına arkeolojik anlamda ilk kazma vuruldu.

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Ankara Millet Bahçesi'ne ilk kazma vuruldu!

Avrupa'nın en büyük parkı olma özelliğine sahip Ankara Millet Bahçesi’ne ilk kazma vuruldu. 633 bin 601 metrekare üzerinde inşa edilecek projenin 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

İzmir Kadifekale'de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İzmir Kadifekale'de yapılan yıkımlarda yaşanan sorunlar bitmiyor. Kadifekale halkı parsellerde yaşanan belirsizlikler nedeniyle evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

Tarsus'un 472 dairelik toplu konut projesine ilk kazma vuruldu!

Mersin'in Tarsus İlçesinde belediye tarafından 472 konutluk projede ilk kazma vuruldu. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Gebze Katlı Otopark projesi için ilk kazma vuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gebze otopark projesi için ilk kazma vuruldu.

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

Gemlik'te kentsel dönüşüm için ilk kazma yıl sonunda vurulacak!

Bursa Gemlik'te konut açığını büyük ölçüde kapatması ve deprem riski taşıyan yapıların dönüşümü için ilk kazma, yıl sonuna doğru vurulacak.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma vuruldu!

İstanbul Okmeydanı’nda uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm projesine start verildi. Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma dün gerçekleşen temel atma töreni ile vuruldu...

Okmeydanı kentsel dönüşümünde ilk kazma bugün vuruluyor!

Beyoğlu’nun Okmeydanı semtinde hayal edilen modern yapılar için imzalar atıldı ve ilk kazma bugün Van Blokları'na vurulacak... 

Ankara Akköprü Kavşağı için ilk kazma vuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Konya, İstanbul ve Samsun yollarının kesişimindeki Akköprü Kavşağı için ilk kazma vuruldu.

AKM’ye ilk kazma vuruldu!

Atatürk Kültür Merkezi binasında dün itibarı ile yıkım çalışmaları başladı. Çevresi kapatılan AKM’ye gelen iş makinesi ve işçiler ön bahçede yıkım projesi kapsamında ilk kazma vuruldu. 

Ankara-Niğde otoyoluna ilk kazma vuruluyor!

Ankara-Niğde otoyolu için ilk kazma bugün Başbakan Binali Yıldırım'ında katılımıyla vuruluyor.

izmir kadifekale kazma Haberi

izmir kadifekale kazma

Antik Smyrna Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek kazılarda, Antik Tiyatroya dair önemli bulguların gün yüzüne çıkarılması hedeflenirken, kamulaştırılıp yıkılan evlerin molozların altından ise tiyatronun sahne duvarı ve kulis kapısı daha önce ortaya çıkmıştı. Gecekondular arasına sıkışıp kalan tiyatronun ortaya çıkarılması için 1 2 bin 972 metrekarelik alan üzerindeki 164 adet parsel için kamulaştırma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 1.4 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. Proje kapsamında öncelikle, arkeolojik yüzey araştırması yapılarak tiyatroya ve sur duvarlarına ait antik arkeolojik mimari kalıntılar ile Antik Tiyatro'nun gerçek yeri tam olarak tespit edildi. 1 /1000 ölçekli 'KadifekaleTiyatro ve çevresi koruma amaçlı imar planında 2'inci derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmiş alanların Arkeoloji ve Tarih Parkı' olarak...