04 / 05 / 2024

İzmir karacasu Büyükdağlı evleri

İzmir karacasu Büyükdağlı evleri

Karacasu'nun Büyükdağlı mahallesindeki eski taş döşemeli Hacı Arap Sokak, tarihi evleri ve çeşmeleriyle Safranbolu gibi olacağı günleri bekliyor. Muhtar Ceylan, koruma altındaki sokaklarda yaşamın giderek zorlaştığını vurguladı.

TOKİ Aydın Karacasu projesi için yeni tarih resmen açıklandı! 322 yeni konut için hemen bu yeni tarihe bakın!

TOKİ Aydın Karacasu projesi için yeni tarih resmen açıklandı... 322 yeni konut için hemen bu yeni tarihe bakın...

TOKİ’den Aydın Karacasu’ya ucuz konut geliyor! Bu fırsat kaçmaz!

TOKİ Aydın Karacasu 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Aydın Karacasu’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Aydın Karacasu’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 12 soruda TOKİ Aydın Karacasu sosyal konut projesi...

Aydın Karacasu'ya TOKİ'den 300 yeni konut müjdesi

TOKİ'nin Aydın'ın Karacasu ilçesine yapmayı planladığı 300 konutluk proje için hazırlanan imar planları tamamladı.

Aydın Karacasu’da imar planı düzenlemesi!

Aydın Karacasu Belediyesi tarafından 5 mahallede başlatılan imar planı düzenlemesi ve halihazır harita çalışmaları başladı. Belediyenin twitter hesabı üzerinden paylaşım yapıldı...

Aydın Karacasu'da olaylı yıkım!

Aydın Karacasu'da depreme dayanıksızlık raporu çıkarılan ve geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının tamamlanmasından sonra tahliye edilen Karacasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) yıkımı krize yol açtı. Okulun yıkımını izleyen gazeteciye çirkin saldırı düzenlendi.

Martı GYO Aydın Karacasu revize değerleme raporu yayınlandı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın şirket portföyünde yer alan Aydın Karacasu'ya ait değerleme raporu Sermaye Piyasası Kurulu'nun talebi doğrultusunda revize edildi ve yayınlandı. 

Martı GYO Aydın Karacasu değerleme raporu!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan Aydın Karacasu'ya ait Değerleme Raporu kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Aydın Karacasu'da imar planları değişiyor!

Aydın Karacasu Belediyesi tarafında 18 yılın ardından ilk kez imar planı değişikliğine gidiliyor. 18 yıldır değişmeyen imar planları detaylı  bir şekilde değiştirilecek.

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü risk altında!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü için hasar tespiti raporları mevcut. Raporlara rağmen öğrenciler hasarlı binada eğitime mecbur bırakılıyor…

Martı GYO Aydın Karacasu gayrimenkulü değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Aydın Karacasu'ya ait değerleme raporu yayınladı...

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

İzmir karacasu Büyükdağlı evleri Haberi

İzmir karacasu Büyükdağlı evleri

Karacasu'nun Büyükdağlı mahallesindeki eski taş döşemeli Hacı Arap Sokak, tarihi evleri ve çeşmeleriyle Safranbolu gibi olacağı günleri bekliyor.


Koruma altında olduğu için sokakta yaşayanlar evlerinde herhangi bir iyileştirme yapamazken, Büyükdağlı'nın Karacasu'nun en büyük mahallelerinden olduğunu belirten mahalle muhtarı Yaşar Ceylan, evlerin her geçen gün yıkıldığını söyledi. Büyükdağlı mahallesinda bulunan Hacı Arap Camii'nden itibaren başlayan Hacı Arap Sokak, yaklaşık 300 metre dar bir yol ve Arnavut kaldırımıyla döşeli. Sokağın sağlı sollu çevresinde yaklaşık 15-16 restore edilebilecek ev olduğu belirtilirken, sokaktaki 250 yıllık çeşmeler de mahalleye farklı bir doku kazandırıyor.


TADİLAT YASAĞI VAR


Mahallenin sokaklarının dar olmasından dolayı herhangi bir durumda itfaiye ve ambulans giremediğini söyleyen muhtar Ceylan, koruma altındaki sokaklarda yaşamın giderek zorlaştığını vurguladı. Ceylan, mahalledeki son durum hakkında şunları söyledi: "Göçük duvarlar...