18 / 05 / 2024

izmir kaymaz asfalt

izmir kaymaz asfalt

İzmir’de uygulanan ve fren mesafesini kısaltarak özellikle yağışlı havalarda kaymayı önleyen “çift kat harç tipi” kaymaz asfalt kazaları yarı yarıya azalttı. Peki nasıl uygulanıyor?

İzmir Büyükşehir'den 1.5 milyon tonluk asfalt atağı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, asfalt yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda 1,5 milyon ton sıcak asfalt dökmeyi planlıyor.

İzmir Büyükşehir'den 1.8 milyon ton asfalt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıl sonuna kadar kentte 6 milyon metrekare sathi kaplama yapacaklarını, 1.8 milyon ton da sıcak asfalt dökeceklerini açıkladı.

İzmir'e 1 milyar liralık asfalt yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 13 ilçenin muhtar ve aileleriyle Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki iftarda buluştu. Kocaoğlu, muhtarlara büyükşehir tarihindeki en büyük asfalt ihalesinin” yapıldığını müjdeledi

İzmir Beydağ’a asfalt dopingi!

Yeni bağlanan ilçelerle birlikte yollardaki asfalt çalışmalarını daha geniş bir alana yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezine yaklaşık 139 kilometre uzaklıktaki Beydağ'ın yollarını yeniledi.

İzmir Büyükşehir'den 1 milyon ton asfalt!

Yeni bağlanan ilçelerle birlikte yollardaki asfalt çalışmalarını daha geniş bir alana yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 1 milyon ton sıcak asfalt kullandı.

Malatya'ya Asfalt Plent Tesisi kurulacak!

Esenlik, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve bölgede bulunan illerin ihtiyacını karşılayabilecek Asfalt Plent Tesisi Projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Tekirdağ Yeni Sanayi Sitesi'nde asfalt ve çevre düzeni çalışmaları başladı!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 100. Yıl Sanayi Sitesi Asfalt Yapımı ve çevre Düzenlemesi İnşaatı Temel atma Törenine katıldı.

OSB esnafı asfalt payı ödemeyecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, OSTİM OSB’den talep ettiği ‘asfalt katılım payı’, esnafın açtığı dava sonrası iptal edildi. Mahkeme, karara gerekçe olarak, OSB’lerin Büyükşehir sorumluluğunda olmamasını gösterdi.

Mehmet Müezzinoğlu: İzmir'e hastaneler yapacağız!

İzmir'e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulundu. Son 12 yılda sağlık alanında önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, "izmir'e şehir hastanelerini kazandıracağız" dedi.

Çerkezköy Belediyesi asfalt projeleri için 3 milyonluk kredi çekecek!

Çerkezköy Belediyesi muhtelif cadde ve sokaklarda bitümlü sıcak karışım asfalt ile aşınma tabakası yapım işinde kullanılmak üzere 3 milyon TL kredi kullanılması oy birliği ile kabul edildi.

İstanbul'a asfalt çalışmaları ne zaman başlayacak?

Geçen hafta HT İstanbul’un gündeme taşıdığı asfalt sorunu çözülüyor. İBB, 399 ana ulaşım yolunun asfaltlanması için harekete geçti. Kentin ana caddelerine 2 milyon ton asfalt dökülecek. Çalışmalar gece saatlerinde yapılacak.

İzmir Başak ve Emek Sanayi Siteleri'ne ilk asfalt döküldü!

Altyapı çalışmalarının yetersizliği nedeniyle uzun süredir zor koşullarda faaliyetlerini sürdüren Başak ve Emek Sanayi Sitelerine Torbalı Belediyesi tarafından ilk asfalt döküldü..

Dikmen Köprüsü'nde asfalt çöktü!

Başkent Ankara'da Dikmen’i Çankaya’ya bağlayan çelik köprünün asfaltı 70 santimetre çöktü. Çökmeye yağmur suyu hattında yaşanan sorunun sebep olduğu açıklandı. Köprü uzun bir çalışmayla onarıldı.

izmir kaymaz asfalt Haberi

izmir kaymaz asfalt

İzmir’de yoğun trafiğe maruz kalan kavşaklar, cilalanmış asfalt veya beton kaplamalı yollar ile kayma tehlikesi bulunan eğimli yollara kaydırmaz özellikte (çift kat harç tipi) asfalt yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda yaptığı çalışmalar kapsamında yaklaşık 60 kilometrelik yol “kaymaz asfalt” ile kaplandı.


İzmir Trafik Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu asfaltın uygulandığı yerlerde meydana gelen kazaların yüzde 50 oranında azaldığını belirterek çalışmanın kent genelinde yaygınlaştırılması dileklerini iletti.


Nasıl uygulanıyor?

Harç tipi asfalt kaplama soğuk olarak uygulanıyor ve özel bir emülsiyon ile bazalt malzeme karışımından oluşuyor. Uygulama, özel bir makine (araç ekipmanlı finişer) ile yapılıyor. Yapılan asfalt kalınlığı 1,6 cm olduğu için uygulanan bölgelerde kaldırım ile asfalt arasındaki fark fazla değişmiyor. Asfaltlama yapıldıktan sonra yol, hava koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 1–1,5 saat içinde trafiğe...