28 / 04 / 2024

İzmir Kemeraltı Çarşısı son durum

İzmir Kemeraltı Çarşısı son durum

Ege Genç İşadamları Derneği, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın canlanması için yeni bir master plan talep etti. Derneğin hazırladığı 20 maddelik raporda çarşıya gençler, üniversiteler ile STK’ların çekilmesi ve gurme turları düzenlenmesi isteniyor.

İzmir Kemeraltı Çarşısı'na yasa önerisi!

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ufuk Tutan, Tarihi Çarşılar Yasası'nın Kemeraltı'nı da kapsayacak bir şekilde bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

İzmir Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı 35 yıllığına kiralanacak!

İzmir'in önemli ilçelerinden Konak'ta  Kaplan Mustafa Paşa Vakfı Çarşısı olarak adlandırılan alanın 35 yıllığına kiralanmasına karar verildi.  

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir Kemeraltı Çarşısı için özel lojistik planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’ndaki yoğun trafiği daha düzenli bir hale getirmek için bir Lojistik Planı hazırladı. Alanın geneli için yapılan trafik dolaşım düzenlemesi kapsamında; yük taşıma güzergâhları, yük depolama ve dağıtım merkezleri, indirme bindirme alanları belirlendi...

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile dönüşecek!

İzmirli 116 iş insanı tarafından hayata geçirilen TARKEM, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski günlerine dönüştürecek. Projenin fikir babası Uğur Yüce, şehrin kaderini değiştirecek TARKEM projesinin detaylarını paylaştı.

Kemeraltı'ndaki 150 yıllık bina yıkıldıktan sonra kıymete bindi!

İzmir'deki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan 150 yıllık binanın enkazı hala kaldırılmadı. Bir esnaf yaptığı açıklamada belediyenin önlem alarak sokağı kapattığını, binanın korunma kararı olduğu için enkazına dokunulamadığını iddia etti.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan bina korunuyor!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan 150 yıllık binanın enkazı korunuyor. Yıkılan binanın enkazının kaldırılmamasına esnaf tepski gösterdi.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bina çöktü!

İzmir’in Tarihi Kemaraltı Çarşısı’nda bulunan tarihi bina bakımsızlık nedeniyle çöktü. Dükkanda çalışan işçiler yıkıntının altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile yenilenecek!

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş Genel Müdürü Sibel Ersin, kent merkezine gelen turistin en az 2-3 gününü kullanabileceği bir alan yaratmayı hedeflediklerini ve bu amaçla tarihi çarşıyı yenileyeceklerini söyledi

İzmir Gıda Çarşısı'nın yolları yenilenmeyi bekliyor!

İzmir'in Konak ilçesi Yenişehir Gıda Çarşısı'nda delik deşik sokaklarda esnafın ve vatandaşların sorunu bitmek bilmiyor. İZSU tarafından yapılan altyapı çalışmalarının ardından sokakların çukurla dolduğunu belirten vatandaşlar acil çözüm bekliyor.

İzmir Kemeraltı'na marka çarşı!

İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı.

İzmir Kemeraltı Çarşısı son durum Haberi

İzmir Kemeraltı Çarşısı son durum

Ege Genç İşadamları Derneği, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın canlanması için yeni bir master plan talep etti. Derneğin hazırladığı 20 maddelik raporda çarşıya gençler, üniversiteler ile STK’ların çekilmesi ve gurme turları düzenlenmesi isteniyor.


İzmir’in tarihi çehresini en iyi yansıtan yapılara sahip olan Kemeraltı’nın kentin turizm ve kültürel aktivitelerinde daha aktif yer alması için neler yapılması gerektiği konusunda yeni bir çalışma yapıldı. Üniversiteler, belediyeler, özel şirketlerden sonra bu kez Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Kemeraltı için bir rapor hazırladı. 12 kişinin 6 ay çalışması sonucunda ortaya çıkan raporda Kemeraltı’nda yapılması önerilenler 20 başlıkta toplandı. Raporda çarşı için yeni bir master plana ihtiyaç olduğu ifade edildi. 


EGİAD Başkanı Seda Kaya, Kemeraltı’nın yüzlerce yıllık geçmişe sahip bir çarşı olmasının ötesinde geçmişte İzmir’in gözde yerleşim yerlerinden biri...