02 / 05 / 2024

İzmir Kemeraltı marka arşı projesi

İzmir Kemeraltı marka arşı projesi

İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı.

İzmir Kemeraltı’na yeni üniversite geliyor! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçerek yeni projesini hayata geçirme anlamında ilk adımı attı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Marka Bornova Plus'ta 1+1'ler 3 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Marka Bornova Plus projesi Özdeker İnşaat tarafından İzmir Bornova'da inşa ediliyor. Marka Bornova Plus'ta 1+1'ler 3 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta. 

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı'na taşındı!

30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle büyük hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı’nda bulunan tarihi binaya taşındı. 

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Tunç Soyer'den Kemeraltı çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası nedeniyle düzenlenen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşide Kemeraltı'yla ilgili çağrı yaptı.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir Kemeraltı Çarşısı için özel lojistik planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’ndaki yoğun trafiği daha düzenli bir hale getirmek için bir Lojistik Planı hazırladı. Alanın geneli için yapılan trafik dolaşım düzenlemesi kapsamında; yük taşıma güzergâhları, yük depolama ve dağıtım merkezleri, indirme bindirme alanları belirlendi...

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'nın hali içler acısı!

CHP’li İzmir Büyükşehir, Kemeraltı’nda bulunan Balıkçılar Meydanı Projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Sözde yeni biten imalatlar dikkatleri çekti.

Kemeraltı için master plan hazırlanacak!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Kemeraltı için master plan hazırlamayı ve bölgeyi 10 yıl içinde bambaşka bir çehreye kavuşturmak istediklerini dile getirdi. 

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

Özsüt, Avrupa ve Ortadoğu'ya açılacak!

1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda muhallebici olarak tanınan Özsüt, bugün dev bir tatlı fabrikasına dönüştü. Şimdilerde Özsüt, Avrupa ve Ortadoğu'ya açılacak.

Kadifekale-Agora-Kemeraltı aksı yeniden ayağa kalkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksını yeniden ayağa kaldırıyor.

İzmir Kemeraltı marka arşı projesi Haberi

İzmir Kemeraltı marka arşı projesi


İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı

Bu projeyi hayata geçirmek için uzun bir zaman mücadele veren İzmir Ticaret Odası, dükkanların içindeki mevcut kiracıların tahliyelerin ardından çalışma başlattı. Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı'nın, Kemeraltı'nda hem yerli ve hem de yabancı turisite hitap edecek bir marka çarşı olacağı dile getirildi. Bu arada Başdurak Camisi altındaki dükkanlarla birlikte kötü görünümü eleştiri konusu olan caminin hemen bitişiğindeki şadırvanın da dükkanlarla birlikte restorasyon projesi içine alındığı belirtildi.



Yeni...