18 / 05 / 2024

izmir Kemeraltı meydan

izmir Kemeraltı meydan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı eski balık halinin bulunduğu alana kuracağı ve içinde balık satış birimleri, balık pişiricileri, restoranların bulunduğu yeni meydan için 21 Mart’ta yapım ihalesi gerçekleştiriyor.

İzmir Kemeraltı’na yeni üniversite geliyor! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçerek yeni projesini hayata geçirme anlamında ilk adımı attı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı'na taşındı!

30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle büyük hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı’nda bulunan tarihi binaya taşındı. 

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde usulsüzlükleri şikayet eden mühendise sürgün!

Balıkçılar Meydanı projesindeki usulsüzleri şikayet eden mimar Seyhan Çetin şeflikten mühendisliğe düşürüldü. 

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

İzmir Kemeraltı Çarşısı için özel lojistik planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’ndaki yoğun trafiği daha düzenli bir hale getirmek için bir Lojistik Planı hazırladı. Alanın geneli için yapılan trafik dolaşım düzenlemesi kapsamında; yük taşıma güzergâhları, yük depolama ve dağıtım merkezleri, indirme bindirme alanları belirlendi...

İzmir Balıkçılar Meydanı projesi için yeni inceleme!

İzmir Balıkçılar Meydanı projesinde eksik incelemelerde bulunulduğu nedeniyle Büyükşehir’in 3 bürokratına verilen ‘soruşturmaya yer yoktur’ kararı bozuldu.

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'nın hali içler acısı!

CHP’li İzmir Büyükşehir, Kemeraltı’nda bulunan Balıkçılar Meydanı Projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Sözde yeni biten imalatlar dikkatleri çekti.

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mithatpaşa Parkı önündeki 71 dönümlük alana kurduğu 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açılıyor!

İzmir Mithatpaşa Parkı önündeki araç trafiğini yeraltına alarak kazanılan 71 bin 500 metrekarelik alanı kentin en büyük meydanlarından biri haline getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi bu meydanı pazar günü hizmete açıyor.

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir'de kent meydanı çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi üzerinde oluşturduğu ve yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye önemli bir değer katacak meydan çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladı.

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mithatpaşa bölgesinde kentlilerin "kesintisiz olarak denize ulaşacağı" yeni meydan çalışmalarını denetledi.

izmir Kemeraltı meydan Haberi

izmir Kemeraltı meydan


Kemeraltı’nın merkezinde yer alan ve bir süre önce yıkılan Taşçılar İçi Katlı Otoparkı ile balık halinin arazisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Balıkçılar Meydanı”na dönüştürülüyor. 21 Mart tarihinde yapım ihalesine çıkılacak proje ile Kemeraltı’nın 866, 871, 874 ve 876 sokakları arasında kalan bu bölüm, kentin yeni çekim merkezi haline getirilecek. 1431 metrekarelik alanda bölgenin sokak kurgusu, mimari karakteri ve ticari faaliyetleri ile uyumlu, çağdaş mimari diline sahip bir konsept oluşturulacak.


İzmirlilerin yoğun ilgi göstereceği düşünülen yeni projenin zemin katında balık satış birimleri, restoranlar ile çevre sokaklara ve iç avluya erişimi sağlamak için “geçit” işlevinde  bir meydan yapılacak. Meydanda oturma birimleri ve peyzaj düzenlemeleriyle kentlilerin vakit geçirebileceği bir dinlenme alanı oluşturulacak. Meydanın 876 Sokak kısmından yaya akışını sağlayacak merpenler ile birinci kata...