05 / 05 / 2024

İzmir kentsel bölge imar planı hazır mı

İzmir kentsel bölge imar planı hazır mı

İzmir için oluşturulacak yol haritasında öncelikle kentin vizyonunun ortaya konması gerekir. Dünya kenti olma yolunda İzmir'e yakışan, kentsel bölge nazım imar planı ve ulaşım master planının hazırlanması gerekir.

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü İzmir'in göbeğindeki gayrimenkulü 35 yıllığına kiraya verecek!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İzmir Konak, Ahmetağa Mahallesinde yer alan gayrimenkulü restorasyon veya onarım karşılığı kiraya verecek. Söz konusu ihale 15 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İşte İzmir'de deprem riski taşıyan bölge!

İzmir’de yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalar yapan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “İzmir’de deprem riski taşıyan bölge ise doğu batı yönüne uzanan Narlıdere Çataldağı’nı biçen fay hattındadır. Samos depremi bu fay hattındaki stresi düşürmüştür” diye konuştu.

Meram 'Kentsel Tasarım Projeleri' için pilot bölge seçildi!

Konya'nın en gözde ilçesi Meram, 'Kentsel Tasarım Rehberleri Uygulama Projeleri' için pilot bölge seçildi.

TOKİ Trabzon Beşikdüzü 1. Etap 2. Bölge başvuruları yarın!

TOKİ Trabzon Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap 2. Bölge 142 konut başvuruları yarın itibariyle başlıyor...

TOKİ İstanbul Esenler 2. Etap 3. Bölge ihalesi bugün!

İstanbul İli Esenler İlçesi Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 3. Bölge 686 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ( E-İHALE) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Esenler 2. Etap 2. Bölge ihalesi bugün!

İstanbul İli Esenler İlçesi Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 2. Bölge 578 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Esenler 2. Etap 1. Bölge ihalesi bugün!

İstanbul İli Esenler İlçesi Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap 1. Bölge 353 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Esenler 2. Etap 1. Bölge için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap 1. Bölge 353 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 31 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Esenler 1. Etap 4. Bölge TOKİ ihalesi 19 Ağustos'ta!

İstanbul Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 4. Bölge 483 Adet Konut ve 52 Adet Dükkân ihalesi 19 Ağustos 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Esenler 1. Etap 3. Bölge ihalesi yarın!

İstanbul Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap, 3. Bölge 475 Adet Konut ve 26 Adet Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Esenler 1. Etap 2. Bölge ihalesi yarın!

İstanbul İli, Esenler İlçesi Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap, 2. Bölge 541 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

İzmir kentsel bölge imar planı hazır mı Haberi

İzmir kentsel bölge imar planı hazır mı

İzmir için oluşturulacak yol haritasında öncelikle kentin vizyonunun ortaya konması gerekir. Dünya kenti olma yolunda İzmir'e yakışan, kentsel bölge nazım imar planı ve ulaşım master planının hazırlanması gerekir.


Değişimin hızlandığı, bilginin ve bilincin arttığı, teknolojinin hızla geliştiği çağımızda, yaşanılan kentlerin irdelenmesi, çağın yön ile hızına ve gelişimine hazırlanması gerekir. Kentlerin değişen değerlere ve teknolojilere uyarlamamız için yeniden yapılandırmamız gerekir. 


Çağın gereklerini yerine getirmemizin ilk adımı İzmir'in de planlı bir kent kalkınma modeline ihtiyacı olduğudur. Çağdaş bir kenti yaratmak için ufukların ötesine bakıp, dünya gelişim çizgisini doğru okumakla yaratılabiliriz. İzmir gibi hızlı büyüyen kentlerde yapılan planların, geleceğe dönük bir yapıda ve dönüşüm esnekliğinde hazırlanması gerekir. İzmir'in kentsel yerleşim politikalarında katılım, sosyal boyut, insan ve çevreyi ön plana çıkartan, geçmişin değerlerini, geleceğin yaratıcılığını,...