05 / 05 / 2024

izmir Kentsel Yaşamda Değişim ve Yeni Eğilimler konferansı

izmir Kentsel Yaşamda Değişim ve Yeni Eğilimler konferansı

Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen " Kentsel Yaşamda Değişim ve Yeni Eğilimler " konulu konferansa Birliğe üye kentlerin belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.

Buğra Gökce'den şok açıklama: İzmir’de yaşayanların yüzde 95’inin ev sahibi olma şansı yok!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Buğra Gökce yaptığı açıklamada İzmir'de yaşayan her 100 kişiden yalnızca 5'inin konut sahibi olabileceğini söyledi.

Tiny House'lar yeni yaşan trendleri haline dönüşüyor!

Modern yaşamda her geçen gün yaygın hale gelen Tiny House'lar, çağın yeni yaşam trendlerinden biri haline dönüşüyor.

İzmir’de yaşayanlar dikkat! Taşınmazlar tam 3 yıllığına kiraya veriliyor! Bu ihaleyi kaçırmayın!

İzmir’de yaşayanlar için önemli bir ihale ilanı yayımlandı. Taşınmazlar tam 3 yıllığına kiraya veriliyor! İşte detaylar…

İzmir’de yaşayanlar dikkat! 3 tane kelepir ev satışta sakın kaçırmayın! 196 bin TL’den başlayan fiyatlarla!

İzmir’de yaşayanlar 3 tane kelepir ev satışta, sakın kaçırmayın! İzmir Bayındır'da bahçeli kargir ev, Çiğli'de 3+1 daire ve Karşıyaka'da 3+1 daire icradan satılıyor. İşte uygun fiyatlı evlerin fiyatları ve özellikleri…

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili 30 yıl vadeli kredi için beklemede olduklarını dile getirdi. 

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir Bayraklı'ya 3 bin konut!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem ardından yürütülen çalışmalar tamamlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla Bayraklı'ya ilk etapta 3 bin konut inşa edilecek.

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

Elazığ ve Manisa'daki depremler sonrasında kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi.  Ancak, İzmir depreme hala hazırlanamadı. Şehirde 8 yılda sadece 1000 adet konut dönüştü.

Necip Nasır: İzmir kentsel dönüşümle yenilenmeli!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, birinci derece deprem bölgesi arasında bulunan İzmir'in kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Bergama'ya millet bahçesi müjdesi! 

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama için hazırladığı projelerin bir çoğu için onay aldı. Koştu, Bergama'ya millet bahçesi yapılacağının müjdesini verdi. 

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 kaç TL?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. İzmir'de 2019 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 kaç TL?

Geçtiğimiz yıl İzmir için 960 TL olan kentsel dönüşüm kira yardım bedeli 2019'da 1.150 TL oldu. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili merak edilenler...

izmir Kentsel Yaşamda Değişim ve Yeni Eğilimler konferansı Haberi

izmir Kentsel Yaşamda Değişim ve Yeni Eğilimler konferansı



Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 9. Yıl Konferansı ve Genel Kurul toplantısı Karşıyaka'da yapıldı. Karşıyaka Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen "Kentsel Yaşamda Değişim ve Yeni Eğilimler" konulu konferansa Birliğe üye kentlerin belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı. Toplantıda ayrıca Sağlıklı Kentler Birliği'nce her yıl verilen "Sağlıklı Şehirler en İyi Uygulama" ödülleri de sahiplerini buldu. "Sağlıklı Çevre" kategorisinde "En iyi Uygulama" seçilen Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi'nin ödülünü Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den aldı.

Başkan Durak, "Sağlıklı kent için Karşıyaka'da kendi imkanlarımız ile kent dönüşümü gerçekleştirdik. Yeşil alanları yüzde yüz arttırdık. Kültüre, eğitime önem verdik" dedi. Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da, Mahalle Oyunevleri Projesi ile Jüri Teşvik Ödülü'nü...