22 / 07 / 2024

izmir Kılıçreis Parkı

izmir Kılıçreis Parkı

Konak Belediyesi, Hatay Semti’ndeki Kılıçreis Parkı’nı Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan proje ile yepyeni bir görünüme kavuşturacak.

Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışta! Yeni proje!

Summa Turizm Yatırımcılığı tarafından hayata geçirilen Kısıklı Park 20 Aralık'ta satışa çıkıyor. Kısıklı Park projesi yemyeşil korusu, oyun alanları ve çepeçevre peyzajıyla dikkat çekiyor.

İzmir trafiğini rahatlatacak Buca Metrosu geliyor! Temelini Kılıçdaroğlu atacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imzasıyla hayata geçirilecek olan Buca Metrosu’nun temeli 14 Şubat 2022 Pazartesi günü atılacak. Düzenlenecek temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki emsal artışı talebine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmirli depremzeler ve kentsel dönüşüm için Dünya Bankası’dan sağlanan fakat Hazine tarafından onaylanmayan krediyle ilgili konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afetzedelerin bütün zararlarının, devlet tarafından karşılanması gerektiğine dikkat çekti, bu konuda kanun tekliflerinin olduğunu belirtti. 

Sevda Erdan Kılıç'tan İzmir kentsel dönüşüm kredisinin onaylanmamasına tepki!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremde hasar gören binaların dönüşümü için Dünya Bankası'ndan aldığı düşük faizli krediyi henüz onaylamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepkilerini dile getirdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İzmir deprem konutları çağrısı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde konutları yıkılan vatandaşlarla görüştü. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir Örnekköy imar açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin yaptığı imar değişikliğine tepki gösteren vatandaşlarla Cumhuriyet Mahallesi'nde görüştü.

Kılıçlar'dan İzmir'e 1.215 konut geliyor!

Kılıçlar Dış Ticaret Metal Maden Enerji Sanayi Anonim Şirketi, İzmir Bornova'da 3 yeni konut projesi inşa edecek. İzmir'e toplamda 1.215 konut kazandıracak firma daireleri 2020'de teslim edecek..

İzmir'de İhsan Alyanak Parkı açıldı!

İzmir’in eski başkanlarından olan ve hayatını kaybeden İhsan Alyanak’ın adını taşıyan Kılıçreis Mahallesindeki İhsan Alyanak Parkı, yürütülen bakım ve yenileme çalışmalarıyla yeniden açıldı.

İzmir Kınık Poyracık imar planı askıda!

İzmir Kınık İlçesi, Poyracık Mahallesi'nde Sağlık Alanı, Spor Tesis Alanı, Park ve Yeşil Alan amaçlı imar planı askıya çıkarıldı...

Konak İhsan Alyanak Parkı yenilendi!

İzmir Belediyesi’nin eski başkanlarından merhum İhsan Alyanak’ın adını taşıyan Kılıçreis Mahallesi’ndeki İhsan Alyanak Parkı baştan aşağı yenilendi.

Topkapı Kültür Parkı Yenileme projesi imar planı askıda!

İstanbul Topkapı Kültür Parkı Yenileme Revizyon Avan Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Tarihi Tacü’l-Vezir Türbesi yıkılıyor!

Kültür Park içerisindeki 1239 yılında yaptırılan Tâcü’l-Vezir Türbesi, bakımsızlık ve ihmalkarlık yüzünden yıkılıyor. Kültür Park’a bakan penceresinin alt kısımları yıkılmış durumda.

izmir Kılıçreis Parkı Haberi

izmir Kılıçreis Parkı


Kente dönük projelerde katılımcı demokrasi anlayışını hayata geçirerek halkın fikirlerini alan Konak Belediyesi, çocukları da unutmadı. İzmir’de bir ilk gerçekleştirilerek yaklaşık 6 bin metrekare alana sahip Hatay Semti’ndeki Kılıçreis Parkı, Konaklı çocukların önerileri dikkate alarak yeni baştan tasarlandı. Önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacak proje tamamlandığında parka çocuk eli değmiş olacak.


ÇOCUK ELİYLE GÜZELLEŞECEK


Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin çekirdek ekip üyesi miniklerin fikirleri ışığında hazırlanan proje ile Kılıçreis Parkı yepyeni bir görünüme kavuşacak. Parkın nasıl olacağı konusunda çocuklarla toplantılar yaparak onlardan fikirler alan Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, gelen önerileri dikkate alarak çok kapsamlı bir proje hazırladı. Çalışma sayesinde Konaklı çocuklar nasıl bir park istediklerini dile getirme fırsatı bulurken, hayallerindeki parkın inşa edilmesine katkı koymuş oldu. Parkın daha görünür kılınması,...