01 / 05 / 2024

izmir Kıyı Deniz Projesi

izmir Kıyı Deniz Projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde başladığı, değeri yüz milyonlar lirayı bulan büyük projelerde yasa ve yönetmelikleri dikkate almıyor.

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çılgın Deniz Tatil Köyü Turizm İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şile'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kurşunoğlu tarafından açıldı.

Ahmet Ercan: İzmir'de yıkılan binaların ortak yanları çok!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gerginliğin, kırığın Ege Denizi'nin bulunduğu tarafta toplandığını, büyük artçıların Türkiye kıyılarında değil de bu bölgede olacağını belirtti. 

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

Kemerburgaz Bağımsızlık Köyü 14 bin 970 metrekare alanda inşa ediliyor!

Eyüpsultan'da yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmek, istek ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmek için hız kesmeden çalışan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İstanbul’da bir ilk olan “Bağımsızlık Köyü” isimli özgün projeyi Eyüpsultan’a kazandırıyor...

Gizem Karaca: İzmir'deyim, köy hayatı yaşıyorum!

Evlenip İzmir'de yaşamaya başlayan Gizem Karaca önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Güzel oyunca köy hayatını çok sevdiğini anlattı.

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kınık'a çocuk köyü inşa edilecek! 

İzmir Kınık'ta belediye tarafından yaptırılan çocuk köyünün yapımı devam ediyor. Çocuk köyü 20 bin 450 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. 

Ortaköy Deniz Turizm Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Ortaköy Deniz Turizm Taşımacılık Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Eşref Yenigün, İhsan Samim  Akyazı, Ahmet Bayrakcı, Adem Koca ve Arman Nişan Kilci ortaklığında kuruldu. 

İzmir Lübbey Köyü'nün durumu meclise taşındı!

CHP İzmir Milletvekili Polat, Ödemiş'te sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı...

izmir Kıyı Deniz Projesi Haberi

izmir Kıyı Deniz Projesi

Anadolu Caddesi’ndeki köprülü kavşak, Konak tramvayı, Kıyı Deniz Projesi ve son olarak da İnciraltı Kent Ormanı’nda yasa ve yönetmelikler dikkate alınmadan icraat yapıldı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde başladığı, değeri yüz milyonlar lirayı bulan büyük projelerde yasa ve yönetmelikleri dikkate almamayı adeta alışkanlık haline getirdi. Kent genelinde yasa ve yönetmelikleri uygulamakla yükümlü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "ben yaptım oldu" düşüncesi ile hayata geçirdiği projelerden ilk akla geleni. Anadolu Caddesi'ndeki Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı. Kavşağın kıyı kenar çizgisi içinde kalan bölümü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından henüz imar planları onaylanmadan kaçak olarak inşa edildi. İnşaatların imar mevzuatına uygunluğunu denetlemesi gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kıyı kenar çizgisinde kalan bölümünün imar planı onaylanmadan inşa ettiği Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı, kaçak duruma düştü. Başkan Aziz...