29 / 04 / 2024

İzmir Konak Tünelleri nerede

İzmir Konak Tünelleri nerede

İzmir Konak Tünelleri’nin yapımından sonra kaderine terk edilen tarihi Damlacık mahallesi sakinleri, “Ne olacak bu Damlacık’ın hali” deyip yetkililerden destek istedi.

İzmir Konak Tünelleri 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak!

Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapımına başlanan Konak Tünelleri'yle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldırım, tünellerden günde 17 bin aracın geçtiğini, yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlanacağını söyledi.

Mistral GYO'nun Konak projesi başlıyor! Projeyi Viven İnşaat inşa edecek! 

Mistral GYO'nun İzmir Konak projesinde inşaat süreci başladı. Viven İnşaat tarafından hayata geçirilecek projenin yapı ruhsatı belediyece onandı. İşte Mistral GYO Konak projesine ilişkin tüm ayrıntılar...

Folkart Konak 18 soruda tüm detaylarıyla!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart, yeni projesi için düğmeye bastı! 292 konut ve 398 rezidansın yer aldığı proje İzmir Konak'ta yükselecek! İşte 18 soruda tüm detaylarıyla Folkart Konak...

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için yargı kararları bekleniyor!

İzmir Konak'ı dönüştürmek için yoğun mesai harcayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. 

İzmir Konak'ta tapu işlemleri için yeni dönem başladı!

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Mistral GYO Konak projesi için imzalar atıldı!

Mistral GYO İzmir Konak Mersinli projesi için imzalar atıldı. Konak Mersinli arsası için Doğan Koç İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi imzalandı...

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi!

Zonguldak’ta kent trafiğinin rahatlatılması için 2013 yılında yapımına başlanan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona yaklaşıldı. Tünellerle beraber 30 dakikalık ilçe yolu 5 dakikaya düşecek.

Emlak Katılım Bankası İzmir Konak şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın İzmir, Konak şubesi açıldı. Türkiye Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Banka Konak ilçesinde hizmet vermeye devam edecek" dedi...

Honaz Tünelleri'nde ışık göründü!

Antalya-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Honaz Tünelleri'nde ışık göründü. 600 metrelik Honaz Tünelleri için ışık görüntü töreni düzenlendi...

Konak Damlacık Mahallesi kaderine terk edildi!

İzmir Konak Tünelleri’nin yapımından sonra kaderine terk edilen tarihi Damlacık mahallesi sakinleri, “Ne olacak bu Damlacık’ın hali” deyip yetkililerden destek istedi.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri’nin inşaatı başladı!

Zonguldak'ta, Mithatpaşa tünelleri inşaatı yeniden başladı. Proje kapsamında ilk tüpün 2019 yılının sonunda, ikinci tüpün 2020'nin ilk aylarında hizmete açılması planlanıyor.

İzmir Konak Tünelleri nerede Haberi

İzmir Konak Tünelleri nerede

İzmir Konak Tünelleri’nin hemen üstünde yer alan ünlü futbolcu Metin Oktay’ın da yetiştiği Konak İlçesi sınırlarında, kentsel sit ve üçüncü derece arkeolojik sit alanı olan tarihi Damlacık bölgesi kaderine terk edildi. 
İlk Ses Gazetesi'nden Nurettin Baki'nin haberine göre; Konak tünellerin inşa edilmesiyle birlikte Damlacık’ta bulunan birçok tarihi yapı kamulaştırıldı ve vatandaşlar evlerinden tahliye edildi. 4 yıl önce kamulaştırılan evlerin yıkımı uzun bir süreyi kapsayınca Damlacık kaderine terk edilip kent merkezinin kara deliği oldu. Semtte yer alan tarihi ve metruk binaların çoğu evsizler tarafından WC’ye dönerken, bir kısmı da madde bağımlılarının yuvası, fuhuşun da adresi oldu. Damlacık semti göz göre göre bataklığa sürüklendi. 

57 YILLIK SEMT SAKİNİ ANLATTI

19’uncu yüzyılın başında ve 20’nci yüzyılda Türk- Müslüman Mahallesi olarak tanımlanan, öğretmen evi,...