30 / 04 / 2024

İzmir Konak Tünelleri 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak!

İzmir Konak Tünelleri 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak!

Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapımına başlanan Konak Tünelleri'yle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Yıldırım, tünellerden günde 17 bin aracın geçtiğini, yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlanacağını söyledi.



CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı ve AK Parti  İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapımına başlanan Konak Tünelleri'yle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Tünellere giden ve tünellerden geçen araç sürücüleriyle sohbet eden Yıldırım, tünellerden günde 17 bin aracın geçtiğini, 30 bin aracın geçişi düşünüldüğünde akaryakıt giderlerinden yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlanacağını söyledi. Tünel inşaatı sürerken iki yıl arkeolojik kazı çalışmalarını beklediklerini vurgulayan Yıldırım, "Yaklaşık 900 Yahudi mezarı ve tarihi eser çıktı. Çok titiz davrandık, hiçbir fedakarlıktan ve maliyetten kaçınmadık. 

İzmir'in tarihi ve kültürel zenginliklerine de katkı koymuş olduk" diye konuştu. 


Yeşildere Caddesi ile Konak Meydanı'nı birbirine bağlayan tüneller ile bu kadar aracın Alsancak, Konak, Çankaya gibi kentin kalbi olan yerlere girmesini de engellediklerini dile getiren Yıldırım, "Oralardaki gürültü kirliliği, egzoz gazı kirliliği de azalacak. 

İnsanlar kent merkezinde daha rahat edecek. Tünel, Buca'ya, Gaziemir'e, havalimanına, Bornova'ya gidişi kolaylaştırıyor. Başından bu yana kurgulayıp, projelendirip, yapmak, içinden geçmek, insanların kullandığını görmek ve memnuniyetlerini duymak çok müthiş bir şey. Huzur buluyorum, gururlanıyorum" dedi. 


Sabah Egeli


Geri Dön