04 / 05 / 2024

İzmir kontrollü yıkımda çöken bina

İzmir kontrollü yıkımda çöken bina

İzmir Karşıyaka'da deprem esnasında ağır hasar gören 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanındaki binanın üzerine çökmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

İzmir’de yıkım faciası! Deprem yıkamadı ekipler yıktı!

İzmir’de geçtiğimi yıl ekim ayında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sırasında ağır hasar gören 8 katlı bina, kontrollü yıkım sırasında yakınında bulunan 3 yıllık binanın üzerine devrildi. Depremin yıkamadığı 5 katlı binada ağır hasar oluştu.

İzmir'de kontrollü yıkım esnasında bir binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı!

İzmir Karşıyaka'da deprem esnasında ağır hasar gören 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanındaki binanın üzerine çökmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

İzmir'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkım yapılırken çöktü!

İzmir'de yıkım çalışmalarına başlanan binalardan Canbazoğlu Apartmanı çalışmalar sırasında tamamen çöktü.

Manisa'daki depremde hasar gören cami minarelerine kontrollü yıkım!

Manisa Akhisar'da 22 Ocak'ta yaşanan depremde hasar gören 2 caminin minaresi, kontrollü şekilde yıkıldı...

Malatya'da ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı sürüyor!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasarlı bina kontrollü şekilde yıkılıyor.

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Bursa'da dinamitle yıkımda erken patlama şoku!

Bursa Osmangazi'deki SGK'nın kullanılmayan binasının bugün yapılacak yıkımda fiyasko yaşandı. Bina teknik arıza nedeniyle dinamitlerin patlamasına rağmen yıkılmadı. 

İzmir Büyükşehir 2016'da 2 milyar liranın üzerinde yatırım yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2016’da 2 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdi. 13 yıllık toplam yatırım ise 12 milyar liraya ulaştı. Son 3 yıllık yatırımlar, geçen 5 yıllık dönemden yüzde 20 daha fazla oldu.

İzmir Büyükşehir'den kazı çalışmalarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kentin toprak altında kalmış köklü tarihini gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarındaki çalışmalara desteğini artırarak sürdürüyor.

Mahmutbey gişelerindeki yıkımda sona gelindi!

Mahmutbey gişelerde serbest geçiş sistemine geçişin ardından artık kullanılmayan eski gişelerin yıkım işlemi devam ediyor. Şu ana kadar serbest geçişin devam ettiği bölüm dışındaki gişelerdeki yıkım işlemi büyük ölçüde tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kamulaştırma tepkisi!

İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Aktepe Mahallesi sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Fuar İzmir'e yeni açılacak kapının karşı mevkiindeki kamulaştırma çalışmalarına tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir, 2017'de 244 projeyi hayata geçirecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 milyar 950 milyon TL olarak onaylanan 2017 bütçesinin 2 milyar 284 milyon TL'sini altyapı yatırımlarına harcayacak.

İzmir Büyükşehir'den 7 arıtma tesisi!

Çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gediz kaynaklı kirlilik sorununu çözümü için de yoğun mesai harcamaya devam ediyor.

İzmir kontrollü yıkımda çöken bina Haberi

İzmir kontrollü yıkımda çöken bina

İzmir Karşıyaka'da depremde ağır hasar gören 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında yer alan binanın üzerine çökmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haebre göre, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Şemikler Mahallesi 6222 sokaktaki ağır hasarlı binada özel bir firma tarafından kontrollü yıkım yapıldığını belirtti.

Yıkım işlemi esnasında binanın bir kısmının kontrolsüzce yan yatması ile komşu binanın yan cephesinde ağır hasar oluştuğunu dile getiren Tugay, "Bu üzücü olayda önceden boşaltılmış olan binada ve yıkımda görevli çalışanlarda herhangi bir yaralanma oluşmamış olması en büyük tesellimizdir." dedi.

Ruhsatlı olarak yapılan yıkım işlemi öncesinde alınması gereken güvenlik önlemleri konusunda firmanın bilgilendirildiğini, taahhütlerin alındığını ve kontrollerin...