22 / 05 / 2024

İzmir Kula

İzmir Kula

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak alternatif turizmde öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı Manisa’nın Kula ve Salihli ilçeleri arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor.

Kula Sanayi Sitesi’nin çehresi değişiyor!

S.S. Kula Küçük Sanayi Sitesi’nde görüntü kirliliği oluşturan noktalardaki hurdalar kaldırılmaya başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, temizleme çalışmalarının tamamlanmasıyla çevre ve peyzaj düzenlemelerinin başlayacağını söyledi.

Kula Müşerref Akhan Kampüsü’nde sona yaklaşıldı!

Celal Bayar Üniversitesi, Kula Belediyesi ve Kulalı iş adamı Hüseyin Akhan işbirliğinde yapımı devam eden Kula Meslek Yüksek Okulu Müşerref Akhan Kampüsü'nde sona yaklaşıldı

Kula Dereköy, modern kimliğine kavuşuyor!

Dereköy'deki çalışmalarını tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, mahallenin bağlısı olan Manaklar ve Yeniköy’den sonra mahalle merkezinde de kilit parke çalışmalarına başladı.

Kula Zaferiye'ye yeni altyapı!

MASKİ ve Kula Belediyesi, Zaferiye Mahallesi'nde içme suyu hattı döşeyerek, mahallenin su şebekesi bulunmayan 384. sokakta sağlıklı altyapı oluşturuyor.

Manisa Kula'ya yeni mezbaha geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kula’da hayata geçireceği yeni mezbaha binası inşaatı için çalışmalar başladı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, mezbahanın yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak, yeni mezbaha ile kasap esnafını büyük bir sorundan kurtaracaklarını söyledi

Manisa Kula'ya yeni hastane müjdesi!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakçı’yı makamında ağırladı. Başkan Tosun, İl Sağlık Müdürü Bayrakçı ve beraberindeki heyet ile birlikte Kula’ya yapılacak yeni hastane arazisinde incelemelerde bulundu.

Kula Güvercinlik'e yeni altyapı!

MASKİ Genel Müdürlüğü ve Kula Belediyesi işbirliği ile Güvercinlik Mahallesi'nde eskiyen kanalizasyon hattı yenilenerek altyapı sorunu ortadan kalkıyor.

Manisa Kula’ya 32 ayda 32 dev yatırım!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Kula’da hayata geçirdiği ve önümüzdeki dönemde ilçede yapılacak yatırımların değerlendirildiği toplantı, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un da katılımıyla MASKİ’de gerçekleştirildi.

Kula'nın tarihi çarşısı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kula’nın tarihi çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla restore edilecek. Cadde esnafları, tarihi dükkanlarının restorasyonunda cebinden beş kuruş masraf yapmayacak.

Hüseyin Tosun: 2017 Kula'da yatırım yılı olacak!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Tosun, tarih ve kültür kenti Kula'da huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerle dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirtti.

Manisa Kula yatırımları masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ile birlikte, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un düzenlediği yemekte bir araya gelerek yeni projeler hakkında istişarelerde bulundular.

Kula Dereköy'deki altyapı çalışmalarında sona gelindi!

MASKİ Genel Müdürlüğü ve Kula Belediyesi işbirliği ile Dereköy Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından başlatılan içme suyu şebeke yenilemesinde de sona yaklaşıldı.

Kula Dereköy'ün altyapısı yenilendi!

MASKİ Genel Müdürlüğü ve Kula Belediyesi işbirliği ile Dereköy Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından başlatılan içme suyu şebeke yenilemesinde de sona yaklaşıldı.

İzmir Kula Haberi

İzmir Kula

Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı, Manisa’nın Kula İlçesi’nin turizmde elini güçlendirecek. Minyatür volkanlar diyarı jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefl iyor. 


2011’de Dr. Erdal Gümüş koordinatörlüğünde Kula Belediyesi’nin desteği ile hayata geçirilen Kula Jeoparkı Projesi ile Kula volkanik sahasının doğal, jeolojik, arkeolojik ve kültürel mirasının tespit etmek, jeopark potansiyelini ortaya koymak, Avrupa ve UNESCO Jeoparklar Ağı’na başvuru dosyasını hazırlamak için gerekli auygulamaları gerçekleştirildi. 4 Eylül 2013 tarihinde İtalya’da düzenlenen törenle Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı ilan edildi. Bölge halen Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı. Kula Avrupa ve UNESCO Jeoparkı Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş, minyatür volkanlar diyarı olan Kula Jeoparkı’nın jeoturizme ve öğrencilerin okul dışı eğitim faaliyetlerine son derece uygun olduğunu belirterek, “Jeopark sayesinde Kula, hâlihazırda...