05 / 05 / 2024

İzmir Kuş Cennetine ne yapılacak

İzmir Kuş Cennetine ne yapılacak

İzmir Kuş Cenneti 'ndeki pelikanların rahat bir şekilde kuluçkaya yatarak üremesini kolaylaştırmak için " Pelikan Adası " kurulacak.

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Kuşadası imar planlarına mimarlardan itiraz!

Mimarlar Odası’nın İzmir, Aydın ve Kuşadası temsilcilikleri, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla askıya çıkarılan imar değişikliklerine tepki gösterdi. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

Viven İnşaat'tan Kuşadası ve Çeşme'ye yeni proje!

Viven İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yolçi, yıl sonuna kadar İzmir, Kuşadası ve Çeşme'de yeni konut projelerine başlayacaklarını açıkladı. 

Agora'yı kuşatan çarpık yapılar yıkıldı!

2 bin yıllık Agora'yı kuşatan çarpık yapılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak birer birer temizlendi.

İzmir Kuş Cenneti'nden otoyol geçeceği iddiaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nde doğal yaşamı ve sit alanlarını olumsuz etkileyecek projeler yapılacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı..

Nesa Palas Kuşadası ne zaman teslim?

İzmir'in Kuşadası ilçesinde inşa edilen Nesa Palas 72 daireden meydana geliyor. Devreler halinde hisse tapulu dairelerin satışa sunulduğu Nesa Palas Kuşadası ne zaman teslim?

Kuşadası Nesa Palas devremülkleri Haziran 2016'da teslim!

İzmir Kuşadası'nda inşa edilen Nesa Palas'ta teslimler Haziran 2016 tarihinde başlıyor. Nesa Palas'ta toplamda 72 daire bulunuyor.

İzmir Kuş Cenneti 7. Etap Evleri 5 yıl kira garantisiyle satışta!

LYA İnşaat, İzmir’in Menemen ilçesindeki Seyrek Mahallasinde temeli atılan ve inşaatı hızla yükselen Kuş Cenneti evlerini 5 yıl kira garantili olarak satışa sundu.

İzmir Kuş Cenneti'ne Pelikan Adası yapılacak!

İzmir Kuş Cenneti 'ndeki pelikanların rahat bir şekilde kuluçkaya yatarak üremesini kolaylaştırmak için " Pelikan Adası " kurulacak.

İzmir 46 noktadan kuşbakışı izleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 46 noktaya yerleştirdiği kameralarla internet üzerinden HD kalitesinde 24 saat kesintisiz yayın yapıyor. "www.izmir.bel.tr" internet adresinden İzmir'i kuşbakışı izleyebilirsiniz.

İzmir Kuş Cennetine ne yapılacak Haberi

İzmir Kuş Cennetine ne yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Kuş Cenneti'ndeki pelikanların rahat bir şekilde kuluçkaya yatarak üremesini kolaylaştırmak için "Pelikan Adası" kuracağı bildirildi.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği'nin (İZKUŞ) 2015 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın belediyenin Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildiği belirtildi. 


İzmir Kuş Cenneti’nde yürütülen çalışmalar ve son gelişmelerin aktarıldığı toplantıda, bölgede yeni türlerin varlığına dikkat çekilerek tür sayısının 292’ye çıktığı, Kuş Cenneti'nde su kuşlarından Gülen, Sumru, Bahri, İnce Gagalı Martı ve İspinoz'un bu yıl ilk kez ürediği, Türkiye'de yaşayan en büyük kartal türü olan Ak Kuyruklu Kartal'ın görülmeye başlandığı, flamingo sayısının da 30 bine ulaştığı vurgulandı. 


- Pelikan Adası


Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "İzmir Kuş Cenneti’nde 2012 yılında 'flamingo adası' kurmuştuk. Bu adada geçen yıl...