29 / 04 / 2024

İzmir liman ihtiyacı

İzmir liman ihtiyacı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son dönemde kruvaziyer gemilerin rotasını yeniden İzmir'e çevirdiğini, kentin daha fazla gemiyi ağırlayacak liman kapasitesine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

Yastık altındaki altınları kılıfa sokun, dışarı bile çıkarmayın! Yeni tahmin uykularınızı kaçıracak

Altında kısa vadede çözüm görmeyen analistler, güvenli liman ihtiyacının derinleşmesiyle birlikte altın fiyatlarının 1100 TL'lere çıkacağını savunuyor.

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bayraklı 1923'te hemen teslim ofisler!

İzmir Bayraklı’da hayata geçirilen Bayraklı 1923 projesinde ofisler hemen teslim ediliyor. Proje  Adnan Menderes Havalimanına araçla 20 dakika,  İzmir limanına 10 dakika, Halkapınar Aktarma İstasyonuna 10 dakika uzaklıkta bulunuyor. 

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

Denizli-İzmir Limanı demiryolu projesi meclis gündeminde!

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

İzmir Seferihisar'da yapılacak yat limanı TBMM'de!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılması planlanan yat limanı meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündeminde!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi, mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çeşme Şifne Yat Limanı imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, “Şifne Yat Limanı” na ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Limanı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İzmir Limanı için planlanan yatırımları ve Liman'ın Varlık Fonu'na devrini sordu..

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

İzmir Limanı Varlık Fonu’na devredildi!

İzmir Limanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kiralama, devretme veya satma yetkisiyle Varlık Fonu’na devredildi.

İzmir liman ihtiyacı Haberi

İzmir liman ihtiyacı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada, İzmir'e önceki gün gelen 4 kruvaziyer gemiyle kentte bayram havası yaşandığını, Costa Crociere'ya ait "Deliziosa, Pacifica ve Neoromantica" gemileri ile MSC Crociere'ye ait "Preziosa" gemilerinden 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfanın indiğini ifade etti.


"Yanaştıracak yerimiz olsa da 5-6-7 gemiyi aynı anda ağırlayabilsek ve İzmir daha fazla pay alabilse. Tüm çabalarımız bu hayalimizi gerçekleştirmek için" ifadelerini kullanan Demirtaş, gemilerden inen turistlerin büyük bölümünün Efes, Bergama gibi planlı turlar yerine İzmir'i gezmeyi tercih ettiğini belirtti.


Demirtaş, şunları kaydetti: 


"Kentimizde bir günde bu kadar turisti ağırlamak çok önemli. Çerezden giysiye kadar birçok farklı kalemde alışveriş yaptılar. Restoranlarda büyük doluluk yaşandı. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bazı şirketler rotalarına İzmir’i de katıyor. Artık İzmir’in 2-3...