28 / 04 / 2024

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.



Deniz Ticaret Odası  İzmir  Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, TCDD Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin limanın genişletilmesi projesine yaklaşık 5 yıl aradan sonra ÇED onayı verildiğini belirterek "Bu proje İzmir'in ve bölgenin geleceği için hayati önemde. Yaklaşma kanalının 250 metreye genişletilerek eksi 14 metre derinleştirilmesi, İzmir Limanı'nın Panamax ve Post-Panamax tipi gemilere uygun hale gelmesini sağlayacak. Limanın kapasitesinin büyümesinin önü açılacak. "Yüzülebilir körfez" hedefine yaklaşılacak. Bu proje, Türkiye'ye örnek olacaktır" dedi.


Ege bölgesindeki limanların Türkiye'nin lojistik bölgesi olarak dizayn edilmesini öneren Öztürk, şunları söyledi:


"İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi, Ege'nin ve İzmir'in gücünü turizmden çevreye, ticaretten sanayi yatırımlarına, lojistikten gayrimenkule kadar birçok alanda aynı anda tetikleyecektir. Alsancak Limanı Ege'deki sanayiciler ve ihracatçılar için vazgeçilemez öneme sahiptir."


Yeni Asır


Geri Dön